Pressemeldinger

Nedenfor finner du linker til pressemeldinger som er sendt ut av HivNorge. Du kan også lese spalten HivNorge mener for organisasjonens offisielle syn.

kristin_halvorsen_bred

Meningsløs hivinnsats av de rød-grønne

13.10.2009

Den nye nasjonale hivstrategien som ble lagt fram på forsommeren følges opp med en snau million ekstra i statsbudsjettet som Kristin Halvorsen la fram i formiddag. Generalsekretær i HivNorge Evy-Aina Røe kaller budsjettet meningsløst og lurer på om departementet har forstått alvoret.

Les mer
asylhjerte

En lovpålagt rett

29.01.2009

I mediene pågår det nå en debatt om Kirkens bymisjon og deres planer om å opprette et helsetilbud til mennesker som oppholder seg i Norge illegalt. HivNorge mener at debatten blir unyansert i forhold hva som er utfordringen for den gruppen.

Les mer
kondompaahaand

Hiv og straffelov

31.10.2008

I VG-Netts oppslag fredag 31. oktober "Vil gjøre HIV-sex med friske lovlig" skapes det et inntrykk av at HivNorge mener det skal være lovlig å bevisst spre hivsmitte. Det mener vi så absolutt ikke.

Les mer
smittefare

Det handler om hvordan man har sex - ikke hvor

23.06.2008

Kravet om å stenge homsesaunaene i hovedstaden dukker opp fra tid til annen etter initiativ av Folkehelsa. Fredag 20. juni gikk Preben Aavitsland fra Folkeinstituttet ut i Dagsrevyen og krevde saunaene stengt. Det tror vi ikke vil hjelpe.

Les mer