Sexologen

Vanskelig å finne kone

30.09.2016

Jeg er en heterofil ugift mann som har bodd i Norge i åtte år. Jeg kommer fra et land på Afrikas horn, og da jeg kom hit til landet, ble det rutinemessig tatt en hivtest av meg. Den viste seg å være positiv. Det jeg savner mest av alt er å finne meg en kone, men det er veldig vanskelig da det er håpløst å være åpen hivpositiv i mange afrikanske miljøer. Av og til går jeg på byen for å finne meg noe, men jeg synes det er vanskelig å ha sex med tilfeldige partnere da jeg er redd for å smitte eventuelle partnere. Har du noen gode råd?

Hilsen ugift afrikaner

Les mer

Tør ikke møte nye menn

18.02.2016

Jeg er 19 år og har nettopp innsett at jeg blir seksuelt tiltrukket av gutter og menn. Jeg har opprettet en profil på Gaysir i håp om å kunne treffe noen, men det har ikke blitt noe av noe ennå. Jeg har fått en del meldinger fra menn som vil ha mer kontakt med meg, men hver gang har jeg trukket meg i siste liten. Jeg tør ikke å ha sex med ukjente, fordi jeg er redd for å bli smittet av hiv. Det er vanskelig å finne informasjon om hvordan jeg skal forholde meg og som gjør meg trygg nok til å unngå fare for å bli smittet. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Vil ikke eksperimentere

04.08.2015

Jeg er en 37 år gammel kvinne som alltid har vært glad i sex. Jeg har hatt en fast kjæreste nå i over to år, og sexlivet har fungert helt ok. Han er inneforstått med min positive hivstatus. Medisineringen jeg går på er vellykket. De siste kontrollene har vist at jeg har null virus og høye CD 4-tall. Kjæresten min har heller ikke vært noe bekymret de gangene vi har hatt sex uten kondom.

Jeg vil gjerne eksperimentere med ulike former for sex som jeg synes kan være spennende, som bondage eller SM-sex. Jeg føler at den gamle ”misjonærstillingen” er lite utfordrende i lengden. Saken er at selv om kjæresten min sier han ikke er engstelig, lurer jeg på om han likevel innerst inne er redd for å gjøre noe annerledes, og at det medfører en risiko han ikke er villig til å ta. Når jeg forsøker å ta dette opp med ham, unnviker han temaet. Hva tror du skal til for at vi kan få litt mer fart på sexlivet vårt?

Les mer

Vil ikke ha sex

23.04.2015

Jeg er en gift kvinne på 33 som bor i en liten by på Østlandet. Mannen min, som er jevngammel med meg, er hivpositiv. Vi har ingen barn. Problemet er at han ikke har lyst på sex. Det finner jeg svært frustrerende. Det er lenge siden sist vi hadde sex, og jeg kjenner det skaper en uro inne i meg. Han skylder på medisinene han tar og påstår at de fratar ham ereksjonen og lysten. Men dette tror jeg ikke på. Hva kan jeg gjøre? Hva kan vi gjøre for å få fart på sexlivet vårt igjen?

Les mer

Komme ut som voksen

06.08.2014

Jeg er en mann på 45 år som nettopp er ”kommet ut av skapet”. Det vil si at jeg har vært gift i over 21 år og har først nå ”erkjent” for meg selv og omverdenen, at jeg er homse. Det har medført en nokså vanskelig prosess med skilsmisse og mange tårer, både for meg og min familie. Jeg har to barn. Det vil si ”barn og barn”: de er 18 og 20 år. En gutt og en jente. Jenta har tatt dette bedre enn gutten. Han er fortsatt sint og lite villig til å snakke med eller å se meg. Han er yngst og bor hos moren. Jenta lever i forhold med en gutt og virker mer åpen og forståelsesfull.

Les mer

Redd for å ha sex

06.08.2014

Min mannlige hivpositive partner og jeg har alltid sikrere sex og bruker kondom. Men en natt sprakk kondomet. En måneds tid senere sprakk kondomet igjen. Nå har jeg plutselig fått angst og føler at jeg har fått symptomer på en primærinfeksjon. Jeg tør ikke snakke med kjæresten min om det i frykt for at han skal bli full av skyld og gjøre slutt på forholdet vårt. Jeg er også blitt redd for å ha sex, og for at dette fører til at forholdet vårt tar slutt. Hva skal jeg gjøre?

Les mer