Verdens aidsdag i Bergen

1.desember blir Verdens aidsdag markert over hele verden, også i Bergen. I år har en gruppe bestående av lokallagene i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Skeiv ungdom, Aktivt valg og Kirkens Bymisjon en markering i Bergen.

Vårt mål er å bidra til å redusere noen av de fordommer og stigma folk fremdeles har i forhold til hiv og aids, uttaler leder av prosjektgruppa Torill Frøise. I 2008 er det fremdeles vanskelig for mange å stå frem med sin sykdom, fortsetter hun. Markeringen av Verdens aidsdag vil starte på Festplassen. Her vil det være stand fra kl 16.00 der du kan snakke med fagpersoner fra Hiv-Norge og en hiv-informant fra Helseutvalget.
Det blir appeller fra Bergen kommune, så vel som fra Hiv-Norge, før fakkeltoget går gjennom Bergens gater til Korskirken. I Korskirken skal det være en solidaritetsgudstjeneste, med musikalske innslag ved Sigvart Dagsland, fortellinger om å være hiv positiv ved Walter Heidkampf med mer.

- Personlig ser jeg veldig frem til dette, sier Frøise, som kan avsløre at hun er en stor fan av Dagsland. Dagsland stiller forøvrig opp gratis for det gode formålet, i likhet med alle de andre frivillige som har jobbet med prosjektet i en drøy måned. Det blir innsamling til et internasjonalt hiv/aids-prosjekt.

Motto for dagen er "Ta ansvar" og nettopp det oppfordrer prosjektgruppen alle til.

Ta ansvar, vis at du bryr deg og møt opp på Festplassen den 1. desember!

Fullt program for dagen:
16:00 Stand på Festplassen
18:10 Appeller: Stian Antonsen - Skeiv Ungdom, Petter Kvinge Tvedt - politisk rådgiver i Byråd for helse og omsorg, Walter Heidkampf - Helseutvalget, Inger-Lise Hognerud - HivNorge
19:10 Fakkeltog
19:30 Solidaritetsmarkering i Korskirken, Sigvart Dagsland, Walter Heidkampf m.fl.

For mer informasjon kan Torill Frøise kontaktes på telefon 94 19 11 40