Nyheter

stortingsbygningen_bred

Endring i straffeloven §237

21.04.2017

Justisdepartementet har kommet med proposisjon (Prop.120L) til Stortinget som er et forslag til endringer i Straffeloven §237. Vellykket behandling fritar nå for straff.

Les mer
sidibe_bred

For sosial rettferdighet

20.04.2017

– Nesten annenhver person som blir smittet av hiv i verden, tilhører en marginalisert gruppe. Solidaritet med marginaliserte grupper må på den politiske dagsordenen skal vi få bukt med epidemien. Lederen for UNAIDS, Michel Sidibé fra Mali, er utvetydig i sitt budskap i dette eksklusive intervjuet med Olav André Manum.

Les mer
wolela_bred

Bindeledd uten grenser

05.04.2017

Wolela Haile har en mastergrad i internasjonal helse. Hun skrev sin masteroppgave om kommunikasjonsproblemer mellom norske helsearbeidere og hivpositive innvandrerkvinner.

Les mer
gonore2_bred

Hjemmetester for gonoré

04.04.2017

Nå lanserer Olafiaklinikken ved Oslo universitetssykehus et nytt testtilbud for menn som har sex med menn, som vil gjøre det enklere å bli testet for gonoré, søke behandling og bidra til å stanse spredning av sykdommen. Testpakkene distribueres også i samarbeid med Sjekkpunkt og Helseutvalget.

Les mer
gonore_bred

Økning i gonoré og syfilis

15.03.2017

Folkehelseinstituttet presenterte i dag tallene for gonoré og syfilis for 2016. Det er en økning på nesten tretti prosent i forhold til året før. Tilsvarende økning ses også i våre naboland og Folkehelsa frykter at dette kan være starten på en mer omfattende spredning i Norge. HivNorge er bekymret for økningen og ønsker mer fokus blant hivpositive homser og msm på andre seksuelt overførbare infeksjoner enn hiv.

Les mer
leif-ove_03_bred

Leif-Ove Hansen gjenvalgt som leder

10.03.2017

HivNorge avholdt årsmøte i går torsdag 9. mars og styreleder Leif-Ove Hansen ble gjenvalgt for to nye år. Med seg som nyvalgte i det nye styret har han blant andre Karin Valvik og Jens Harald Älgenäs Eliassen. Årsmøtet vedtok også tre uttalelser.

Les mer