Nyheter

johan_tirsdag_bred

Seksuelle tjenester som valuta

25.07.2017

Selv om PrEP som forebygging er et dominerende tema på hivkonferansen i Paris, er det også en rekke andre temaer som blir belyst. HivNorges juridiske rådgiver Johan P. Hougen deltok på en forelesningsserie om migranter og hiv i går ettermiddag

Les mer
annekarinogkim_bvred

Ønsker seg mer om eldre

24.07.2017

HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad og Kim Fangen fra Nye Pluss løper fra foredragssal til foredragssal for å få med seg mest mulig fra hiv-konferansen i Paris. Bortsett fra alle de høyttravende medisinske foredragene er det også mer jordnære temaer å velge blant. Og mye handler om PrEP.

Les mer
u=u_bred

Kan vi få slutt på hiv-pandemien uten en vaksine?

24.07.2017

Kan vi få slutt på hiv-pandemien uten en vaksine, og om ikke, hvordan får vi det til? Det var spørsmålet professor Anthony Fauci stilte på et seminar søndag kveld. En vaksine er langt unna, og mest sannsynlig bare et nytt verktøy i kassa.

Les mer
Johan_bred

PrEP gir hundre prosent beskyttelse

23.07.2017

Den niende IAS-konferansen tjuvstartet søndag formiddag med en rekke seminarer og workshops. En av de best besøkte var en foredragsrekke om hvordan PrEP nå bør implementeres som en naturlig del av det forebyggende arbeidet. Resultater fra blant annet prøveprosjekter i Australia, Frankrike og Storbritannia ble lagt fram.

Les mer
paasplass_bred

På plass i Paris

22.07.2017

I morgen åpner den niende vitenskapelige konferansen om hiv, IAS2017, i Paris. Fram til og med onsdag vil en rekke presentasjoner, foredrag, workshops og symposier kaste lys over nye utviklingstendenser omkring behandling og forebygging av hiv. Andre seksuelt overførbare infeksjoner og hepatitter har også fått bredere plass på denne konferansen.

Les mer
eldre_bred

Flere blir eldre med hiv

16.07.2017

Et sted mellom førti og femti prosent av alle som lever med hiv i Norge, er over femti år. Dette tallet vil øke, vi vil få flere og stadig eldre mennesker som lever med hiv her i landet. HivNorge har satt i gang forberedelser for hvordan denne situasjonen skal takles.

Les mer