Risikofri sex

Hivpositive på vellykket behandling er tilnærmet smittefrie hevder nå flere eksperter. Ikke alle er enige, men de fleste er enige om at risikoen er lav, svært lav. HivNorge inviterer til debattmøte på Verdens aidsdag.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Swiss statement

Kultursosiologen Jacob Haff fra Danmark har i flere år har i arbeidet med spørsmålet om hvordan man formidler at hivpositive på vellykket behandling ikke utgjør noen risiko. Haff spør om dette budskapet er vanskelig å formulere, vanskelig å forstå og vanskelig å praktisere.

Jacob Haff

 

Mariell Nakunzi

rapport

Overlege Frank O Pettersen fra Oslo universitetssykehus vil fra en medisinsk vinkel innlede om hva vi vet og hva vi ikke vet om smitterisiko ved seksuell aktivitet. Frank O Pettersen har i en årrekke gir råd og veiledning om hiv og smitteveier gjennom en fast spalte i HivNorges fagblad Positiv.

Frank Pettersen

Litteraturhuset

Hvor: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Når: søndag 1. desember kl. 15.30.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.