Hiv og tuberkulose tar for mange skeive liv – kan vi stoppe det?

HivNorge og LHL Internasjonal inviterer til panelsamtale på Pride House. Bli med i en spennende panelsamtale med erfarne og engasjerte fagfolk.

Hvor og når

place Legenes hus, Christiania Torv 5, Oslo event 25.06.2024 - 25.06.2024 schedule 14:30 - 15:30

FN har satt et mål om å utrydde hiv, tuberkulose og malaria som en folkehelseutfordring innen 2030. Det er særlig sårbare grupper, som skeive, sexarbeidere og rusbrukere som rammes av hiv og tuberkulose, og de nasjonale helsesystemene i mange land, blant annet i Afrika og Asia, prioriterer ikke disse gruppene.

Det globale fondet finansierer viktige tiltak for å nå dette målet og UNAIDS når frem til utsatte grupper, som skeive menn og transpersoner, også i land der både homofili og hiv er kriminalisert.
Den norske regjeringen kutter støtten til UNAIDS og det er usikkert på hvilket nivå Norges bidrag til Det globale fondet videreføres.

Panelet vil bestå av LHL Internasjonal, generalsekretær i den norske avdelingen til Leger Uten Grenser Lindis Hurum, direktør i Norad Bård Vegar Solhjell og feminist og menneskerettighetsaktivist Dumi Gatsha (Botswana). Moderator for panelsamtale: Halvor Frihagen, HivNorge.

Seminaret vil foregå på engelsk.