Hva gjorde hiv med oss?

HivNorge og Blikk inviterer til en samtale om hvordan hiv har preget livene til skeive menn.

Hvor og når

place Legenes Hus, Christiania Torv 5, Oslo event 23.06.2024 - 23.06.2024 schedule 14:30 - 15:30

Gjennom 40 år har skeive menn, og andre menn som har sex med menn, levd med spørsmål som: Hva har vissheten om at hiv finnes gjort med oss? Hvordan har hiv påvirket vår seksualitet, våre seksualliv, våre kjærlighetsliv, og hvordan vi ser på oss selv og på andre?

HivNorge og Blikk inviterer til en panelsamtale om hvordan hivepidemien har påvirket oss alle, men i særdeleshet de av oss som levde og var del av det skeive miljøet på 80- og 90-tallet. De av oss som hadde, eller ønsket å ha, sex før de effektive hivmedisinene kom i 1996, medisiner som vi nå vet at gjør at hiv ikke smitter. Panelsamtalen vil bli strømmet på blikk.no.

Har hiv og smittefrykt forandret hvordan vi ser på kroppen vår og hvordan vi har formet seksualiteten vår? Var det hiv som førte til kamp for heteronormativ ekteskapslov, heller enn å utvide normene for samliv? Drepte hiv den seksuelle revolusjonen?

Mange av oss måtte håndtere smittefrykt og mange av oss mistet venner, kjærester og elskere til aids. Noen av oss fikk hiv og trodde vi skulle dø, men overlevde. Er vi over traumet?

I panelet stiller blant annet Pål Vegard Hagesæther, Frank Rossavik, Reidar Engesbak og Walter Heidkampf. Samtalen ledes av Halvor Frihagen

Vi håper å se deg på Legenes hus, slik at du får med deg og kan delta i samtalen.