Husk søknadsfrist til Hivfondet!

Hivfondet gir bistand til enkeltpersoner bosatt i Norge som lever med hiv, samt til avgrensede forskningsrelaterte oppgaver. Neste søknadsfrist er 1. mai 2019.

scheduleOppdatert: 23.04.2019

createForfatter: Sekreteriatet

labelEmner:

Tanken er at «Hivfondet – til hjelp i en vanskelig situasjon» skal bidra til å bedre hivpositives livssituasjon gjennom å yte støtte til de som er vanskeligst stilt. Mange trenger støtte til rekreasjon som de ikke får ellers. Mange trenger støtte til videreutdanning eller nyutdanning fordi de har fått bedre helse som følge av medisinene. Mange trenger støtte til å søke alternativ eller supplerende behandling som det vanlige helsetilbudet ikke dekker.

Hva kan man søke om fra fondet?

Fondet setter ingen begrensninger på hva det kan søkes om. Fondet vil vanligvis ikke dekke tjenester og ytelser som det tilligger det offentlige å dekke, for eksempel ytelser via NAV. Ved de siste tildelingene har tildeling for enkeltpersoner ligget på ca. kr. 7-8000, for de med forsørgeransvar noe høyere.

Les mer på Hivfondets hjemmesider.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.