Bli medlem

English

Kontakt oss

Til minne om Vigdis Rabben Vik

De fleste husker Odd Kåre Rabben, den unge gutten som var blant de første som ga hiv et ansikt i Norge. Hans mor, Vigdis Åse Rabben Vik, var en svært viktig bidragsyter i arbeidet med å spre informasjon om hiv.

scheduleOppdatert: 19.06.2018

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Odd Kåre Rabben ble smittet med hiv i en tid hvor smittefrykten var stor og kunnskapsnivået om hiv lavt. Det var også før den medisinske revolusjonen med den gode hivbehandlingen kom. Odd Kåre og familien valgte etter en stund likevel å være åpne om diagnosen i nærmiljøet, og opplevde god støtte fra omgivelsene. Både Odd Kåre og Vigdis engasjerte seg aktivt i offentligheten med å spre informasjon om hiv, noe Vigdis fortsatte med etter Odd Kåres bortgang.

Det er med sorg HivNorge mottok budskapet om Vigdis sin bortgang. Hun bisettes i dag i Gursken kyrkje.

I forbindelse med at det var 20 år siden Odd Kåre gikk bort, ble Vigdis Rabben intervjuet i POSITIV. Intervjuet med henne kan leses her: Odd Kåre Rabben

Les også

schedule12.04.2019

→ Påskestengt

HivNorge ønsker alle medlemmer og sine forbindelser en riktig god påske. Kontoret holder stengt fra og med mandag 15. april og åpner igjen tirsdag 23. april kl. 09.00. Hvis du har behov for akutt bistand, kan du sende oss en melding via Messenger på HivNorges Facebook-side. Denne vil bli besvart fortløpende.

schedule12.04.2019

→ Husk søknadsfrist til Hivfondet!

Hivfondet gir bistand til enkeltpersoner bosatt i Norge som lever med hiv, samt til avgrensede forskningsrelaterte oppgaver. Neste søknadsfrist er 1. mai 2019.

Scroll Up