Bli medlem

English

Kontakt oss

Til minne om Vigdis Rabben Vik

De fleste husker Odd Kåre Rabben, den unge gutten som var blant de første som ga hiv et ansikt i Norge. Hans mor, Vigdis Åse Rabben Vik, var en svært viktig bidragsyter i arbeidet med å spre informasjon om hiv.

scheduleOppdatert: 19.06.2018

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Odd Kåre Rabben ble smittet med hiv i en tid hvor smittefrykten var stor og kunnskapsnivået om hiv lavt. Det var også før den medisinske revolusjonen med den gode hivbehandlingen kom. Odd Kåre og familien valgte etter en stund likevel å være åpne om diagnosen i nærmiljøet, og opplevde god støtte fra omgivelsene. Både Odd Kåre og Vigdis engasjerte seg aktivt i offentligheten med å spre informasjon om hiv, noe Vigdis fortsatte med etter Odd Kåres bortgang.

Det er med sorg HivNorge mottok budskapet om Vigdis sin bortgang. Hun bisettes i dag i Gursken kyrkje.

I forbindelse med at det var 20 år siden Odd Kåre gikk bort, ble Vigdis Rabben intervjuet i POSITIV. Intervjuet med henne kan leses her: Odd Kåre Rabben

Les også

schedule05.06.2019

→ HivNorge tar del i Pride-uka

I år er det femti år siden opprøret på Stonewall Bar i Greenwhich Village i New York. Dette var starten på den moderne LHBT-bevegelsen. Historie er temaet for årets Pride, og HivNorge deltar med paradeinnslag, telt i Spikersuppa og med debattinnlegg i Pride House på Youngstorget.

schedule28.05.2019

→ Beslutningsforum må radikalt endres

Overlege Oluf Dimitri Røe ved Sykehuset Levanger gir i en kronikk i Dagens Medisin uttrykk for at dagens modell for innføring av effektive medisiner ikke er til å stole på. En radikal omlegging må til, mener han, og HivNorges styreleder Jens-Harald Älgenäs Eliassen er enig.

Scroll Up