Til minne om Vigdis Rabben Vik

De fleste husker Odd Kåre Rabben, den unge gutten som var blant de første som ga hiv et ansikt i Norge. Hans mor, Vigdis Åse Rabben Vik, var en svært viktig bidragsyter i arbeidet med å spre informasjon om hiv.

scheduleOppdatert: 27.09.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Odd Kåre Rabben ble smittet med hiv i en tid hvor smittefrykten var stor og kunnskapsnivået om hiv lavt. Det var også før den medisinske revolusjonen med den gode hivbehandlingen kom. Odd Kåre og familien valgte etter en stund likevel å være åpne om diagnosen i nærmiljøet, og opplevde god støtte fra omgivelsene. Både Odd Kåre og Vigdis engasjerte seg aktivt i offentligheten med å spre informasjon om hiv, noe Vigdis fortsatte med etter Odd Kåres bortgang.

Det er med sorg HivNorge mottok budskapet om Vigdis sin bortgang. Hun bisettes i dag i Gursken kyrkje.

I forbindelse med at det var 20 år siden Odd Kåre gikk bort, ble Vigdis Rabben intervjuet i POSITIV. Intervjuet med henne kan leses her: Odd Kåre Rabben

Les også

schedule30.06.2022

→ Noen å snakke med

Etter helgens alvorlige hendelse er vi mange som er berørt på ulike måter. Mange kan ha behov for å snakke med noen og dele de erfaringer vi har gjort oss etter hendelsene i Rosenkrantz’ gate.

schedule24.06.2022

→ Bli med HivNorge i paraden på lørdag

I Spikersuppa i Oslo sentrum er det i disse dager et yrende folkeliv. — Vi i HivNorge har gledet oss lenge til å endelig markere Pride i Oslo igjen. Vi gleder spesielt til paraden på lørdag, og håper mange vil gå sammen med oss, inviterer HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.