Chemsex, forebygging og skadereduksjon blant msm-innvandrere

I samarbeid med Skeiv Verden.

Hvor og når

place Kim Friele-teltet, Pride House, Youngstorget event 24.06.2018 schedule 18:00

Chemsex er en del av msm-miljøet (menn som har sex med menn) i Norge, det er lite synlig, men det er her. HivNorge og Skeiv Verden har de siste årene satt lys på dette som for noen er nytelse, tilhørighet og intimitet, for andre skam, destruksjon og krise. Og, hvor utbredt er chemsex, og hvilke konsekvenser har det for individ, miljø og helse? Msm som lever med hiv er også en del av dette miljøet.
Rusmidlene det er snakk om er ofte metamfetamin, GHB og mefedron. Det kan også være andre rusmidler. Noen velger å sniffe eller injisere rusmidlet og det øker risikoen for smitte av hiv og hepatitt, ved deling av snifferør og brukerutstyr for injisering. Det er også økt risiko for seksueltoverførbare infeksjoner ved chemsex.
Skeiv Verden og HivNorge holder derfor møte rundt tema der vi snakker om hva chemsex er, og hvem er msm-innvandrerene som driver med Chemsex? Vi vil også snakke om forebygging som testing, PrEP, kondomer og vellykket hivbehandling, samt skadereduserende tiltak når folk tar rusmidler.

Vi holder møtet på norsk og engelsk