Bli medlem

English

Kontakt oss

Statistikk

Hiv i Norge Statens institutt for folkehelse overvåker hivsituasjonen i Norge og fører statistikk over diagnostiserte hivtilfeller her i landet. På deres websider kan du se en oversikt over antall hivtilfeller i Norge. Pr. 31. desember 2017 var det registrert i alt 6.277 akkumulerte tilfeller av hivdiagnosen her i landet. Folkehelsa antar at det i […]

scheduleOppdatert: 20.04.2018

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Hiv i Norge
Statens institutt for folkehelse overvåker hivsituasjonen i Norge og fører statistikk over diagnostiserte hivtilfeller her i landet. På deres websider kan du se en oversikt over antall hivtilfeller i Norge. Pr. 31. desember 2017 var det registrert i alt 6.277 akkumulerte tilfeller av hivdiagnosen her i landet. Folkehelsa antar at det i dag lever i underkant av 4.000 mennesker med hiv her i landet.

Hiv i verden
Aidsepidemien startet offisielt 5. juni 1981 med en rapport om fem dødsfall av pneumocystis carini pneumoni offentliggjort i den siste utgaven av Morbidity and Mortality Weekly Report, som utgis av Centers for Disease Control (CDC) i Atlanta, USA. I dag er millioner av mennesker rundt om på kloden smittet av hiv. Mer enn en tredel er allerede døde. Fakta om hiv og aids i verden finner du på internettsidene til Unaids, FNs organisasjon for kampen mot hivepidemien.

Les også

schedule10.12.2018

→ Sex med hivpositive er risikofritt

På aidskonferansen i Amsterdam ble den mye omtalte Partner 2-studien lagt frem som slo fast én gang for alle at kondomløs sex med hivpositive på vellykket behandling var risikofritt. I november var prosjektkoordinator for studien, spesialistsykepleier Tina Bruun, i Oslo og presenterte tallene på fagkonferansen for hivfeltet.

schedule07.12.2018

→ Ingrid er motstandens stemme

Ingrid Slørdal er sykepleier ved St. Olavs hospital i Trondheim og har alltid satt pasientenes ve og vel først ved at hun har gått inn i rollen som den som er tilgjengelig. Nå har hun målbært protestene mot den nye anbudsordningen som har resultert i at mange hivpasienter har måttet skifte medisiner.

Scroll Up