Faglig vorspiel til verdens aidsdag!

29. november blir det faglig vorspiel på Uhørt i Oslo! Det blir debatt om den nye anbudsordningen for hiv- og LAR-medisiner, samt diskusjon om chemsex: når menn som har sex med menn kombinerer sex og illegale rusmidler. Dragshow holdes av House of Divas og kvelden avsluttes med en sofasamtale med sexarbeidere, i tillegg til Open Mic med sexarbeidere.

Hvor og når

place Uhørt, Torggata 11, 0181 Oslo event 29.11.2018 - 29.11.2018 schedule 18:00 - 21:00

Kvelden inneholder følgende:

HIV- OG LAR-MEDISINER PÅ ANBUD!
Først ut blir det en samtale om den nye ordningen for hiv- og LAR-medisiner. Den nye legemiddelordningen har satt både medisinene til personer som lever med hiv, og heroinavhengige ut på anbud. Det betyr at gamle og dårligere medisiner nå blir tilbudt hivpositive og heroinavhengige. Det har kommet sterk kritikk, blant annet fra Legeforeningen, om at dette betyr dårlige helsetilbud til hivpositive.

CHEMSEX: NÅR MSM KOMBINERER SEX OG ILLEGALE RUSMIDLER – HVORDAN SØRGE FOR AT MAN RUSER SEG PÅ TRYGGEST MULIG MÅTE?
Når menn som har sex med menn (MSM) kombinerer sextreff med illegale rusmidler har dette fått betegnelsen «chemsex». På faglig vorspiel blir den første norske studien om chemsex presenterer og deretter blir det diskusjon om hvordan man praktisk kan arbeide for å sørge for at folk ruser seg på tryggest mulig måte.

DRAG SHOW
Tatjana Sapphire og Pollyesthér fra House og Divas holder i anledning diskusjonen om chemsex et dragshow, og temaet blir selvsagt rus.

SOFASAMTALE MED SEXARBEIDERE
Er du nysgjerrige på hva som opptar sexarbeidere i hverdagen? Har du lyst til å høre en morsom og hyggelig samtale mellom menn og kvinner som selger sex? Da bør du få med deg sofasamtalen!

Helt på tampen åpner vi scenen for sexarbeidere som vil at ordet med Open Mic for Sexarbeidere.

PROGRAM OG PANELER (oppdateres fortløpende):
1800 – 1845 Debatt om hiv-legemidler og LAR-medisiner på anbud

Leif-Ove Hansen, styreleder i HivNorge
Reinardt Flø, legemiddelfirmaet GSK
Line Storesund Rondan, legemiddelfirmaet GSK
Arild Knutsen, styreleder i Foreningen for human narkotikapolitikk

1845 – 1900 Pause

1900 – 1940 Chemsex: når MSM kombinerer illegale rusmidler med sex. – Hvordan sørge for at skeive ruser seg på tryggest mulig måte?

Åsa Haugstvedt fra Olafiaklinikken,
Rigmor C. Berg, fra UiT og Folkehelseinstituttet.
Jim DeVillè, daglig leder Elsker bar
Andreas Ihlang Berg, dragartist
Aksel Skorm Mena Refsdal, Chemfriendly
Krisztian Rozsa, Skeiv Verden

1945 – 2000 Dragshow med House of Divas

2000 – 2100 Sofasamtale med sexarbeidere og Open Mic med sexarbeidere.

Hannah,
Aleks,
Lilith

Merk: Det blir totalt foto- og videoforbud. Dette er for å beskytte anonymiteten til sexarbeiderne. Arrangørene samarbeider med vaktene på Uhørt for å håndheve dette. Eventuelle presse må avtale sin tilstedeværelse med arrangørene på forhånd.

Arrangører for årets faglige vorspiel til verdens aidsdag er HivNorge, Sexarbeidernes interesseorganisasjon (PION) og Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN)