Hva er det gode liv? – Utsatt

HivNorge inviterer i samarbeid med det tverrfaglige samtalesenteret “Dialog” til en fortsettelse på vårt seminartilbud om eksistensielle temaer knyttet til det å være hiv-langtidsoverlevende.

Hvor og når

place Oslo event 18.04.2020 - 19.04.2020 schedule 00:00

Denne workshoppen er utsatt. Datoer for videre tilbud vil oppdateres forløpende.

Til tross for – at vi ikke så en fremtid – ser fremtiden foran oss

 

Seminaret er over to dager, 18. – 19. april, og er for msm (menn som har sex med menn) pionerer og langtidsoverlevende over 50 år.

Vi har flere ganger brukt konseptet på våre pionerseminar og i samtalegrupper. Tilbudet er utviklet for dere som «til tross for» dårlige odds lever med diagnosen, og som sammen med likepersoner ønsker å utforske hvordan hiv på ulike måter preger livet. Hvilke erfaringer sitter du med, hvilke spor av erfaringene lever du ut, og hvordan vil du leve fremover? Hvordan lever du ut forholdet mellom:

  • frihet og ansvar/valg
  • ensomhet og tilknytning/fellesskap
  • meningsløshet og søken etter det som oppleves å gi mening
  • Sex/tap av muligheter – tør vi tro at vi ikke kan smitte andre
  • sykdom/død og livskvalitet.

 

Posttraumatisk vekst er en prosess og et mulig resultat av å gjennomleve traumatiserende hendelser. I denne vekstprosessen kan overlevende erfare viktige personlige endringer som: større verdsettelse av livet, personlig styrke, dypere relasjoner med andre, nye mulighetsrom i livet, og eksistensiell nyorientering. Kan gruppen utforske erfaringer av nye muligheter og vekst? Nå er det grundig fastslått at uten målbart virus er vi ikke smittsomme. Kan vi og tør vi virkelig tro på det? Kan vi ha fokus på sex og kjærlighetsliv, og livets gleder fremover?

 

Gruppen velger selv hvilke eksistensielle temaer den vil arbeide med. Målet er at vi skal oppleve at det er godt å være, å være meg, her, med gruppen, og arbeide med eksistensielle spørsmål, på denne måten. HivNorge og filosofisk praktiker Thomas Bernhard Thiis-Evensen vil skape en god og trygg arena for fortrolige samtaler og dialog, i vakre naturomgivelser, på et hotell i Oslo.

 

Endelig program og ytterligere informasjon vil komme på et senere tidspunkt. Reiseutgifter vil bli dekket for de som er bosatt utenfor Oslo-område. Påmeldingsfrist for seminaret er satt til 2. april. For medlemmer i HivNorge er seminaret gratis. For ikke-medlemmer er det en egenandel på kr. 400,-. Medlemskap i HivNorge koster kr. 100,- pr. år og du kan melde deg inn ved å klikke her.

Ring eller mail gjerne Jens Harald Älgenäs Eliassen:  jens.harald@hivnorge.no / 988 16 209  om du har noen spørsmål

Håper du blir med!