Temakveld om arv, testamente og forsikring

Onsdag 17. februar inviterer HivNorge til digital temakveld om arv, testamente og siste nytt på forsikringsfronten for mennesker som lever med hiv. Kan man gi fullmakt til pårørende i spørsmål som gjelder kritisk helsehjelp og avgjørelse om livsforlengende behandling eller ikke? Hva betyr det at mennesker som lever med hiv nå kan få forsikring, og hvilke forsikringer kan man få?

Hvor og når

place DER HVOR DU BEFINNER DEG event 17.02.2021 - 17.02.2021 schedule 17:00

Halvor Frihagen er juridisk rådgiver i HivNorge. Han er også advokat i advokatfirmaet Andersen & Bache-Wiig AS og har jobbet med arv, familie- og barnerett i over 18 år. Han har alltid interessert seg spesielt for familiene som ikke passer inn i normen, og sett på løsninger for skeive familier. Han er også spesielt opptatt av barn og barns rettigheter, og å se barnets perspektiv i sakene han arbeider med.

Han tar for seg familie- og arverett og andre rettsregler som påvirker livene våre, og gir gode tips om hvordan vi kan innrette oss for å sikre de vi er glad i. Og, kan man gjøre familien arveløs?

Foredraget fokuserer på de familiene som er utenfor normen – men inneholder mye nyttig for alle, inkludert for single heteroseksuelle.

Av temaene han berører er:

  • Testamente og fremtidsfullmakt
  • Hvem er nærmeste pårørende
  • Den valgte familien
  • Forsikringer

Temakvelden vil være digital, og det er mulig å stille spørsmål underveis eller ved å sende inn spørsmål i forkant. Spørsmål kan sendes til post@hivnorge.no eller via vår Facebook-side.

For å kunne delta er det behov for en smarttelefon eller datamaskin med internettilgang. Temakvelden vil arrangeres via en webside som heter https://zoom.us. Det er ikke vanskelig å bli med på dette, og hvis du har problemer med å koble deg på så hjelper vi deg.

En lenke til arrangementet blir sendt til alle påmeldte deltagere etter at påmeldingsfristen har gått ut onsdag 17. februar kl. 14. Når du trykker på lenken lastes programvaren ned dersom du ikke allerede har den på din telefon/datamaskin. Du følger deretter instruksen i programvaren for å koble deg opp til arrangementet. Ta kontakt på post@hivnorge.no eller telefon 21314580 om du har noen spørsmål.

Tid: Onsdag 17. februar kl. 17
Sted: Der hvor du befinner deg
Påmeldingsfrist: Onsdag 17. februar kl. 14

Last ned PDF med informasjon om temakvelden

Foto: privat