→ Tilfeller av apekopper i Norge 

NYHETER

Siden de første meldingene kom om utbrudd av apekopper i Europa, har sykdommen nå også spredd seg til Norge. Folkehelseinstituttet har registrert flere tilfeller i Norge, og oppfordrer særlig menn som har sex med menn om å være oppmerksomme på eventuelle symptomer.  

→ Noen å snakke med

NYHETER

Etter helgens alvorlige hendelse er vi mange som er berørt på ulike måter. Mange kan ha behov for å snakke med noen og dele de erfaringer vi har gjort oss etter hendelsene i Rosenkrantz’ gate.

→ Bli med HivNorge i paraden på lørdag

NYHETER

I Spikersuppa i Oslo sentrum er det i disse dager et yrende folkeliv. — Vi i HivNorge har gledet oss lenge til å endelig markere Pride i Oslo igjen. Vi gleder spesielt til paraden på lørdag, og håper mange vil gå sammen med oss, inviterer HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

→ Oslo har blitt en Fast Track City

NYHETER

Mandag denne uken signerte Oslo kommune avtalen om å bli en Fast Track City (FTC), det vil si en av byene i verden som forplikter seg til å nå UNAIDS sitt mål for å overvinne hivepidemien innen 2030. Helsebyråd Robert Steen innledet seremonien med å snakke litt om bakgrunnen til at Oslo ønsker å bli en del av dette arbeidet.

→ Oslo kommune forplikter seg til å få slutt på hivepidemien

HIVNORGE MENER

I dag signerte Oslo kommune avtalen for å bli en Fast Track City. I sin appell skisserer generalsekretær i HivNorge, Anne-Karin Kolstad, hvordan kommunen bør jobbe mot målet.

→ Han kunne vært en av dem på veggen

ET LIV MED HIV

Gjennom hele 90-tallet gikk Erling Amundsen (52) aldri på London Pub uten en tusj på innerlommen eller i baklommen. Hit dro Erling første gang høsten 1991. – Jeg var allerede hivpositiv da, forteller han. Erling er en av de aller yngste langtidsoverlevende med hiv i Norge

→ Oslo blir en Fast Track City 

HIVNORGE MENER

20. juni vil Oslo signere Paris-deklarasjonen og bli en Fast-Track City, et initiativ fra to FN-organisasjoner, IAPAC og Paris kommune for å få slutt på hiv og aids-epidemien innen 2030.

→ Kutt til UNAIDS reverseres i revidert nasjonalbudsjett 

HIVNORGE MENER

— HivNorge er glade SV har bidratt til å reversere regjeringens foreslåtte kutt til UNAIDS i revidert statsbudsjett, kommenterer generalsekretær Anne-Karin Kolstad. To år med en verdensomspennende pandemi har hatt alvorlige konsekvenser for mennesker som lever med, eller er i risiko for å få hiv i lav- og mellominntektsland. Tiden er ikke inne for å kutte i støtten til viktige FN-organ og til verdens fattigste, understreker hun. 

→ ViiV Healthcare låner bort oppskrift på langtidsvirkende PrEP

NYHETER

Legemiddelfirmaet ViiV Healthcare har forpliktet seg til å dele sitt patent, og går nå i forhandlinger med Medicines Patent Pool for å avtale hvordan lisenser for produksjonen skal fordeles.

→ Tilfeller av apekopper i Europa

NYHETER

Apekopper har preget mediebildet den siste tiden. Sykdommen er i utgangspunktet svært sjelden i Europa, men det har de siste dagene dukket opp flere tilfeller, noe som har skapt oppmerksomhet.