camera_altFoto: ViiV
Tre nye hivmedisiner godkjent
Beslutningsforum besluttet på et møte i dag å godkjenne tre nye hivmedisiner, melder Dagens Medisin. Det gjelder medisinene Delstrigo, Dovato og Pifeltro. Det betyr at fem nye hiv legemidler nå kan bli med i anbudet som vil gjelde i minst to år.
scheduleOppdatert: 26.08.2019
createForfatter: Arne Walderhaug
labelEmner: beslutningsforumhivlegemidlermedisin
Fristen i den nye anbudsrunden på hivlegemidler er torsdag i denne uken. Resultatet av anbudskonkurransen vil publiseres senere i høst og vil gjelde fra 1. desember og for to år – kanskje for tre.
Generalsekretær Anne-Karin Kolstad er glad for at Beslutningsforum godkjente disse nye hivlegemidlene, slik at de nå kan få mulighet til å delta på kommende anbud. – Vi er fremdeles skeptiske til Beslutningsforums metoder, men håper og tror at den kritikk som har kommet fra oss og stadig flere pasientgrupper nå er med på å påvirke dette i riktig retning. Vi håper også at dette er siste gang hivlegemidler settes på anbud, da dette ikke egner seg for en mindre pasientgruppe av livslange kronikere, sier Kolstad.
Pifeltro inneholder virkestoffet doravirin, som er en ikke‑nukleosid revers transkriptasehemmer (NNRTI) og brukes til å behandle hivinfeksjon hos personer som er 18 år eller eldre. Delstrigo inneholder doravirin, lamivudin og tenofovirdisoproksil (Delstrigo) til kombinasjonsbehandling av hivinfeksjon og brukes sammen med andre preparater. Dovato er en kombinasjonstablett som inneholder virkestoffene dolutegravir og lamivudine til behandling av voksne med hiv-1-infeksjon.
Les også
schedule24.11.2024
→ Hva skjer på verdens aidsdag?
Verden markerer i år 1. desember under temaet “min helse, min rettighet”. Temaet setter fokus på tilgangen til behandling og forebygging for alle som er affektert av hiv, uavhengig av hvor man lever og hvem man er. Her er en oversikt over våre arrangementer på verdens aidsdag.
schedule22.11.2024
→ Avduking av blått skilt på tidligere Sulpen
På verdens aidsdag 1. desember avdukes et blått skilt på det som var det første permanente møtestedet her i landet for mennesker som lever med hiv – som populært ble kalt Sulpen.