HivNorge tatt opp som medlem av FFO

HivNorge ble i helgen tatt opp som nytt medlem i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO. – Vi ser det som en styrke at HivNorge gjennom dette medlemskapet vil kunne jobbe tettere med FFOs mange andre pasientorganisasjoner og få tilgang til ekspertisen de ansatte i FFO sitter på, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

scheduleOppdatert: 26.11.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Under den årlige kongressen i helgen som gikk, fikk HivNorge sammen med MS- fikk godkjent et forslag om nytt punkt i FFOs program om å evaluere Sykehusinnkjøps metoder. Forslaget lyder slik:

«Be Stortinget om en evaluering av hvordan Beslutningsforum forvalter vedtak gjort gjennom St-Meld 34 – Prioriteringsmelding. Det bes også om at man evaluerer Sykehusinnkjøps metoder knyttet til anbud på legemidler. Reell brukermedvirkning må sikres både i Beslutningsforum og i de ulike spesialistgruppene som avgjør anbud på legemidler. Pasientgruppen som er på anbud skal være representert med en brukerrepresentant som representerer den aktuelle pasientgruppen.»

Generalsekretær Anne-Karin Kolstad i HivNorge og representanten fra PKU-foreningen som også ble tatt opp som medlem under kongressen. Foto: Privat

Kongressen støttet forslaget som foreslo også å ta inn et avsnitt om nye metoder og beslutningsforum, og brukermedvirkning inn mot dette. Sekretariatet i FFO får fullmakt til å utforme en endelig tekst.

– HivNorge er svært glad for at kongressen til FFO gikk inn for dette forslaget, sier generalskretæren som var til stede under kongressen.  – Vi ser frem til et tett samarbeid med FFOs mange pasientorganisasjoner omkring fremtidig organisering av Beslutningsforum, Sykehusinnkjøp, Nye Metoder og brukermedvirkning.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.