Tvangstesting

En leser lurer på hvordan han kan bidra til at nåværende og tidligere partnere tester seg for hiv? Finnes det tvangsmidler for å få partnere til å teste seg, og har han rett til å vite resultatet av en slik test? Juristen svarer.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Johan Hougen

labelEmner:

Jeg er hivpositiv og lurer på hvordan jeg kan bidra til at nåværende og tidligere partnere tester seg? Jeg har mistanke om at de er hivpositive. Problemet er at de vegrer seg for å gå til lege for å la seg teste og unnlater å komme til fastsatte legetimer. Finnes det tvangsmidler for å få partnere til å teste seg, og har jeg rett til å vite resultatet av en slik test?

Les juristens svar

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.