Kjendis-Norge bryr seg

En rekke artister og kjendiser deltar i HivNorges omfattende kampanje mot hiv og aids, som ble lansert 1. desember. De ønsker å vise at de bryr seg og oppfordrer resten av Norge til å gjøre det samme.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

   

 

Kjendis-Norge tar gjennom denne kampanjen grep om situasjonen. Erik og Kris, Vegard Thomas Olsen, Øyvind Mund, Ane Dahl Torp, “Charter”-Svein Østvik, Henriette Lien, Kathrine Sørland, Ingeborg Sørensen, Lene Aleksandra, Isabella Martinsen, Katarina Flatland, Atle og Mo fra X Faktor, Christian Ingebrigtsen, Pia, Marie og Thomas fra Trekant, Guri Schanke, Kristin Skogheim, Linda Johansen, Linni Meister, Knut Anders Sørum, Guri Solberg, Sigrid Bonde Tusvik og Per Sundnes deltar i kampanjen, og viser et stort engasjement for hivsaken.

Det er svært viktig at så mange sentrale personer i Norge aktivt ønsker å gjøre noe med situasjonen i Norge. Artistene har skjønt det myndighetene tilsynelatende ikke har forstått, at befolkningen må ha mer kunnskap om hiv og hva det vil si å leve med hiv, for å kunne bry seg og være et medmenneske.

Uten kunnskap reagerer mange med avvisning overfor mennesker som lever med hiv. Gjennom denne kampanjen ønsker kjendis-Norge og HivNorge å synliggjøre hiv i samfunnet, og bidra til at flere bryr seg om hverandre, og seg selv.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.