Beklager

Forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund beklager overfor HivNorge en uttalelse han kom med i Aftenposten før jul.

scheduleOppdatert: 31.10.2019

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Det var i et oppslag i Aftenposten 16. desember at Johannessen ga uttrykk for at det ville være kontroversielt med en hivsmittet politiinstruktør i Norge. Kommentaren falt i forbindelse med en reportasje om en britisk politiinspektør som er i full jobb som instruktør i politiet samtidig som han er hivpositiv. «Jeg ser at mine uttalelser kan oppfattes negative. Det var ikke meningen», skriver forbundsleder Arne Johannessen i et brev til HivNorge. «Jeg ser i ettertid at jeg burde gjort til et hovedpoeng at Politiets Fellesforbund per i dag ikke har grunnleggende og tunge argumenter mot å innlemme hivpositive i politiet, på samme måte som i Metropolitan Police», skriver han videre i brevet. Johannessen beklager at uttelelsen kunne misforstås og ser det som helt naturlig at dersom problemstillingen skulle dukke op her i landet, vil HivNorge være en diskusjonspartner. Beklagelsen kom etter at HivNorge i et brev til Politiets Fellesforbund gjorde oppmerksom på at det ikke er noen grunn til at arbeidstakere skal informere om sin hivstatus, heller ikke i politiet.

 

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.