Europeisk hivtestuke

I dag, 21. november, starter den europeiske hivtestuken. Denne uken vil frivillige organisasjoner, helseinstitusjoner og myndigheter i hele Europa rette et ekstra fokus på å få folk til å snakke om hiv, og å oppfordre de som har vært i en risikosituasjon til å teste seg.

scheduleOppdatert: 02.10.2017

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Også i Norge vil det være et ekstra fokus på hivtest. HivNorge, Helseutvalget, Aksept, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet er blant flere aktører i Norge som deltar i den europeiske hivtestuken.

andre steder i ditt nærområde som tilbyr hivtest

Sjekkpunkt

www.helsenorge.no

 

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.