Møte med Unaids

HivNorge deltok i dialogen i møtet med Unaids’ NGO-delegater under AIDS2016. HivNorges styreleder Leif-Ove Hansen er en av delegatene i den norske landsdelegasjon til UNAIDS Programme Coordinating Board (PCB).

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: I Durban: Bente Bendiksen

labelEmner:

Flere tema ble diskutert på dette møtet der de ti faste NGO-delegatene som sitter i PCB presenterte sitt arbeid fra PCB og høynivåmøtet i New York som fant sted i begynnelsen av juni. De inviterte til dialog med konferansedelegatene og ba om innspill og forslag om hva de tematiske delene på PCB-møtene bør handle om. Hiv og aldring er foreslått til det neste PCB-møtet. Andre temaer som ble spilt inn er mangel på oppfølgingsprogrammer for barn av sexarbeidere og for papirløse barn. 

Unaids har fått kutt i sine bevilgninger fra medlemsstatene, inkludert fra Norge. Leif-Ove Hansen tok dette opp under møtet og oppfordret til et mer kollektivt press fra NGOene for å jobbe med enkeltlands bevilgninger til Unaids.

– HivNorge vil jobbe aktivt for å samle hivfeltet og det internasjonale bistandsfeltet i Norge for å få norske myndigheter til å øke bevilgningene til Unaids sitt hivarbeid, sier han.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.