Eldre med hiv i Arendalsuka

Under Arendalsuka neste uke organiserer Fafo forskerstafett med MS Sandnes som legger til kai i byen. Arne Backer Grønningsæter vil presentere hva forskningen kan fortelle oss om utfordringer med å bli eldre og leve med hiv.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

I forskerstafetten på Fafo-båten holder Fafo-forskerne ti-femten minutters innledninger og deretter er det åpent for spørsmål og diskusjon. Hver etappe i stafetten varer 25 minutter og foregår på trossedekket, eller poopen akter på MS Sandnes.

Les mer om forskerbåten og programmet

Snart er halvparten av hivpositive i Norge over 50 år. Dette medfører nye levekårsutfordringer for personer som lever med hiv, og det vil bety nye utfordringer for helsetjenester og eldreomsorg. Arne Backer Grønningsæter vil presentere hva forskningen kan fortelle oss om disse utfordringene.

Arrangementene er gratis og åpne for alle. Påmelding er ikke nødvendig.

Hva: Eldre og hiv på Fafo-båten 2017Hvor: MS Sandnes til kai i ArendalNår: Torsdag 17. august kl. 16.30

Hva: Eldre og hiv på Fafo-båten 2017

Les også

schedule05.07.2024

→ Til minne om Ulf Tveten

25. juni 2024 gikk Ulf Tveten bort. Gjennom hans åpenhet om å leve med hiv, samt hans engasjement i HivNorge, har han vært en viktig bidragsyter i kampen mot fordommer og stigma. Under bisettelsen i Vestre gravlund Nye kapell fredag 5. juli, holdt generalsekretær Anne-Karin Kolstad en minnetale på vegne av HivNorge og Helseutvalget. Minnetalen kan du lese her. 

schedule03.07.2024

→ 10 år som generalsekretær 

I mai 2024 var det ti år siden Anne-Karin Kolstad ble ansatt som generalsekretær i HivNorge. Med sin solide ledererfaring fra en rekke organisasjoner og unike evne til bygge nettverk og knytte kontakter, har hun bidratt til å utvikle HivNorge til en aktiv og utadrettet pasientorganisasjon med en tydelig brukerstemme. Vi har bedt henne skrive noen ord om sine ti år i sjefsstolen.