Norsk forening for infeksjonsmedisin mener sparing rammer hiv-smittede

Sparing rammer hiv-smittede

scheduleOppdatert: 06.09.2018

createForfatter: Leif-Ove Hansen

labelEmner:

Pressemelding: Sparing rammer hiv-smittede

Det nye LIS anbudet for hiv medisiner pålegger legene å velge anbudsvinneren for alle nysmittede hiv pasienter så lenge det ikke foreligger medisinske grunner til å velge noe annet. I tillegg pålegger anbudsreglene legene å vurdere medikamentbytte til anbudsvinner for alle hiv pasienter som i dag er stabile på annen behandling. Styret i Norsk forening for infeksjonsmedisin har på bakgrunn av dette funnet grunn til å reagere. I dag sendte styret ut følgende pressemelding:

«HIV-smittede risikerer dårligere livskvalitet og hyppige medikamentbytter fordi helsemyndighetene vil spare penger. Etter at det er utført en anbudsrunde på HIV medikamenter i regi av Helseregionene, skal man fra 1.09.18 fortrinnsvis benytte en medikamentkombinasjon som potensielt har vist seg å ha flere bivirkninger og interaksjoner enn andre HIV-legemidler. Leder av Norsk forening for infeksjonsmedisin, Olav Lutro, frykter at våre HIV-pasienter har blitt et forhandlingskort mellom myndighetene og legemiddelindustrien. – HIV-pasienter skal ha livslang behandling. Da er det ikke gunstig at man skifter behandling uten god faglig begrunnelse. Jeg kan derfor ikke be mine medlemmer å følge disse anbefalingene blindt, sier Olav Lutro.»

Denne pressemeldingen ble lagt ut  på Norsk forening for infeksjonsmedisins hjemmeside, 03.09.2018.

Les også artikkel i Dagens Medisin.

Les også

schedule24.11.2024

→ Hva skjer på verdens aidsdag?

Verden markerer i år 1. desember under temaet “min helse, min rettighet”. Temaet setter fokus på tilgangen til behandling og forebygging for alle som er affektert av hiv, uavhengig av hvor man lever og hvem man er. Her er en oversikt over våre arrangementer på verdens aidsdag.

schedule22.11.2024

→ Avduking av blått skilt på tidligere Sulpen

På verdens aidsdag 1. desember avdukes et blått skilt på det som var det første permanente møtestedet her i landet for mennesker som lever med hiv – som populært ble kalt Sulpen.