Norsk forening for infeksjonsmedisin mener sparing rammer hiv-smittede

Sparing rammer hiv-smittede

scheduleOppdatert: 06.09.2018

createForfatter: Leif-Ove Hansen

labelEmner:

Pressemelding: Sparing rammer hiv-smittede

Det nye LIS anbudet for hiv medisiner pålegger legene å velge anbudsvinneren for alle nysmittede hiv pasienter så lenge det ikke foreligger medisinske grunner til å velge noe annet. I tillegg pålegger anbudsreglene legene å vurdere medikamentbytte til anbudsvinner for alle hiv pasienter som i dag er stabile på annen behandling. Styret i Norsk forening for infeksjonsmedisin har på bakgrunn av dette funnet grunn til å reagere. I dag sendte styret ut følgende pressemelding:

«HIV-smittede risikerer dårligere livskvalitet og hyppige medikamentbytter fordi helsemyndighetene vil spare penger. Etter at det er utført en anbudsrunde på HIV medikamenter i regi av Helseregionene, skal man fra 1.09.18 fortrinnsvis benytte en medikamentkombinasjon som potensielt har vist seg å ha flere bivirkninger og interaksjoner enn andre HIV-legemidler. Leder av Norsk forening for infeksjonsmedisin, Olav Lutro, frykter at våre HIV-pasienter har blitt et forhandlingskort mellom myndighetene og legemiddelindustrien. – HIV-pasienter skal ha livslang behandling. Da er det ikke gunstig at man skifter behandling uten god faglig begrunnelse. Jeg kan derfor ikke be mine medlemmer å følge disse anbefalingene blindt, sier Olav Lutro.»

Denne pressemeldingen ble lagt ut  på Norsk forening for infeksjonsmedisins hjemmeside, 03.09.2018.

Les også artikkel i Dagens Medisin.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.