ingridnaess_bred

Frivillighetspris til Ingrid Næss

Under kommunestyremøtet i Steinkjer i forrige uke ble Ingrid Næss (t.h.) presentert som vinner av Nord-Trøndelag fylkeskommunens frivillighetspris i 2008. Ingrid Næss er også frivillig i HivNorge.

ingridnaess_bred

Det betyr at hun også er Nord-Trøndelags kandidat til å få den nasjonale frivillighetsprisen som deles ut av kulturministeren i desember. Hvert år, på den internasjonale Frivillighetsdagen den 5. desember, deles Frivillighetsprisen ut til en initiativrik person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Prisen arrangeres av Frivillighet Norge, og deles ut direkte på TV2 God Morgen Norge. Frivillighetsprisens mål er å sette fokus på nettopp det arbeidet noen mennesker legger ned for andre, men også å skape engasjement rundt frivillig arbeid, og fremme organisasjonene bak de nominerte. Prisen skal synliggjøre frivillighetens verdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Frivillighetsprisens formålsparagraf.

- Tusen, tusen takk på vegne av alle frivillige, sa Næss med skjelvende stemme fra talerstolen under tildelingen i Steinkjer i forrige uke. Her ble hun tildelt prisen for arbeid hun har lagt ned på en rekke områder. Hun har blant annet engasjert seg mye i kampen mot hiv, vært sentral i flere tv-aksjoner, stått bak arrangementet «Åpen kirke», jobbet med barn og unges kontakttelefon og gjort mye for pensjonister.
- Årets jury var aldri i tvil om hvem som skulle bli Nord-Trøndelags kandidat. Hun har engasjert seg både lokalt og regionalt, og bygger broer og viser inkludering som svært få er i stand til, sa fylkeskultursjef Ragnhild Kvalø.
For den najsonale frivillighetsprisen vil den nasjonale juryen, som er oppnevnt av Frivillighet Norge, går igjennom kandidatene og utpeke tre finalister. Én av finalistene vil motta Frivillighetsprisen av kulturminister Trond Giske under TV2 God Morgen Norges sending den 5. desember.