Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.

scheduleOppdatert: 26.04.2024

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Hivfondet er et fond som gir bistand til mennesker som lever med hiv i Norge, og som er i en vanskelig økonomisk situasjon. Det er mulig å søke om støtte to ganger i året, 1. mai og 1. oktober.

Ingen begrensninger

Hivfondet gir ikke bistand til tiltak eller forhold som det påhviler det offentlige å dekke, eksempelvis ytelser via NAV. Utover det så er det ingen begrensninger for hva man kan søke om. Formålet er at fondet skal bidra til å bedre livssituasjon til mennesker som lever med hiv og som er i en vanskelig økonomisk situasjon.

Husk å krysse av for samtykke

Det er viktig å huske på å krysse av søknadens første punkt om å bruke sensitive personopplysninger ved behandling av søknaden. Dersom dette punktet ikke er krysset av vil ikke søknaden behandles.

Søknaden må være komplett

Hivfondet ønsker at mest mulig av midlene skal gå til søkerne, og ikke til omfattende saksbehandling og drift. Derfor er det viktig at alle punktene i søknadsskjemaet fylles ut og at all nødvendig dokumentasjon er vedlagt søknaden.

Alle søknader blir også makulert etter hver søknadsrunde. Hivfondet har derfor ingen mulighet til å hente opp tidligere innsendt dokumentasjon. Alle søknader må derfor være komplette, med alle vedlegg som etterspørres.

Mer informasjon om Hivfondet, om hvordan man søker og søknadsskjema, finnes på Hivfondets sider.

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.