camera_altFOTO: HivNorge
Plussprisen til Kim Fangen
Plussprisen for 2015 ble tildelt Kim Fangen på Litteraturhuset i forbindelse med HivNorges arrangement på verdens aidsdag. En overrasket og lykkelig prismottaker viser stolt fram prisen.
scheduleOppdatert: 23.08.2017
createForfatter: Arne Walderhaug
labelEmner:
I sin begrunnelse for årets pris sa styreleder Leif-Ove Hansen at Fangen har vært med å gi mennesker som lever med hiv et ansikt utad i mange ulike medier. Han har utelukkende fremstått med et positivt fortegn for å gi kunnskap, avmystifisere og normalisere hivinfeksjonen.
Han har alltid vært engasjert, og igangsatt hivpositive til selv å ta større ansvar for egen helse. Han har jobbet mye for at helsepersonell og pasienter skal samarbeide mer, og vært utrettelig i arbeidet rundt større brukermedvirkning og etablering av hivkoordinatorer, brukerstyring og mestringskurs rundt om i landet.
Fangen fyller alle kriteriene for prisen, ved at han har satt hiv på dagsordenen, bidratt til å gi hiv et ansikt, redusert myter og stigma rundt hiv ogbidratt med langvarig innsats for mennesker som lever med hiv, deres rettigheter og situasjon for øvrig.
HivNorge har delt ut Plussprisen siden 1997 og årets pris er den 19. i rekken. Blant tidligere prisvinnere finner vi blant andre HKH Kronprinsesse Mette Marit og Sir Elton John. Prisen går til en person, en institusjon eller en organisasjon som fyller ett eller flere av følgende kriterier:
Det er styret i HivNorge som deler ut prisen, etter forslag innkommet fra medlemmer og andre.
Les også
schedule31.03.2025
→ En hilsen fra styreleder
Først av alt vil jeg si tusen takk for tilliten. For to år siden, da jeg tok over ledervervet i HivNorge etter min forgjenger, Leif-Ove Hansen, tenkte jeg det var galskap å begi seg ut på dette. Jeg hadde ingen erfaring med å lede en organisasjon av dette kaliber, og jeg så med stor ærefrykt på å skulle fortsette i de enorme fotsporene til min forgjenger.
schedule24.03.2025
→ Møter stengte dører og får ikke tilgang til behandling
Amerikanske og europeiske kutt i økonomisk bistand til global helse, har gjort at hundretusenvis av mennesker står uten livsnødvendig behandling for tuberkulose. Kuttene kan reversere flere tiårs arbeid med å bekjempe denne sykdommen.