camera_altIllustrasjonsfoto: Crestock
Kjernejournal
I 2014 ble det innført en elektronisk tjeneste som inneholder viktige helseopplysninger hvor pasient og helsepersonell har tilgang til. Blir man akutt syk, har helsepersonell rask og sikker tilgang til opplysningene i din kjernejournal.
scheduleOppdatert: 04.11.2021
createForfatter: Sekretariatet
labelEmner: helseopplysningerkjernejournal
Kjernejournal er ikke det samme som journal ved regionale helseforetak eller journalen hos din fastlege. Det er Direktoratet for e-helse som har ansvaret for kjernejournal.
Formålet med en kjernejournal er økt pasientsikkerhet og gi helsepersonell bred tilgang til informasjon om legemidler, besøkshistorikk hos spesialisthelsetjenesten, allergier og andre opplysninger pasienten selv har registrert. Meningen er en bedre og mer effektiv helsetjeneste, enklere informasjonstilgang særlig i akuttmedisinske situasjoner.
Som pasient har man mulighet til å se hva som er registrert på en selv og få gjort rettinger. Man kan dessuten:
- Reservere deg mot å ha en kjernejournal
- Begrense tilgang til din kjernejournal
- Fjerne tilgang til kjernejournalen fra helsenorge.no
- Blokkere kjernejournalen for utvalgt helsepersonell
- Begrense tilgangen til hele eller deler av kjernejournalen for alt helsepersonell
Dette gjøres på helsenorge.no https://helsenorge.no/kjernejournal
Lov om kjernejournal: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2014-06-20-42
Les også
schedule05.10.2024
→ Satsing på global helse redder liv
Investeringer i arbeidet mot hiv, tuberkulose og malaria har reddet 65 millioner mennesker siden 2002. – Hvert liv som reddes, og hver infeksjon som avverges, har en mangedoblet effekt i familier, samfunn og hele nasjoner, sier Peter Sands, administrerende direktør i Det globale fondet mot bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria.
schedule23.09.2024
→ Bli med i en viktig studie om aldring og hiv
Universitetet i Oslo (UiO) har satt i gang en viktig forskningsstudie som fokuserer på mennesker som har levd lenge med hiv og deres erfaringer med aldring. Målet med studien er å forstå bedre hvordan det er å eldes med hiv og hvordan helse- og sosialtjenester kan tilpasses for å møte behovene til denne gruppen. Personer som har levd med hiv lenge oppfordres til å delta i studien.