Bli medlem

English

Kontakt oss

Tannhelse

Mennesker som lever med hiv, får dekket behandling hos tannlege helt eller delvis. Det som anses som infeksjonsforebyggende behandling gir grunnlag for støtte til tannbehandling.

scheduleOppdatert: 27.11.2018

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Mennesker som lever med hiv, kan få dekket behandling hos tannlege helt eller delvis. Det som anses som infeksjonsforebyggende behandling gir grunnlag for støtte til tannbehandling. For å få tilgang på refusjonsordningen må du ha en erklæring fra din fastlege eller spesialistlege som beskriver at «infeksjon og/eller infeksjonsspredning fra munn/kjever/tenner kan innebære en alvorlig og livstruende risiko for en person, og der risikoen har sammenheng med personens medisinske tilstand og behandling.»

Unntaket er kosmetiske inngrep som bleking av tenner og estetisk retting av tenner.

Har tannlegen avtale med HELFO om direkteoppgjør, ordnes betaling fra HELFO. Har tannlegen ikke direkteoppgjør med HELFO, må pasienten legge ut for så å få refundert utleggene fra HELFO. Skjema kan lastes ned fra HELFO sin hjemmeside.

Det er bare den delen av utgiftene til tannbehandling som dekkes av de offentlige takstene tannlegen kan kreve, som dekkes. Det resterende må pasienten dekke selv.

Mer informasjon om utgifter til tannbehandling finner du på: https://helfo.no/takster/regelverk-og-takster-for-tannlege.

Regelverket finner du i «Det gule heftet»: https://www.regjeringen.no/contentassets/3cd4c7b5ad8e4eadb83c88a97a444aab/rundskriv-i-4-2016.pdf

Les også

schedule18.01.2019

→ Årsmøte og valg i HivNorge

Det blir valgt ny styreleder i HivNorge ved årsmøtet 14. mars 2019. Styreleder Leif-Ove Hansen går av etter fire år som leder og til sammen åtte år i styret. – Det er på tide å slippe til nye ideer og perspektiver, det er bare sunt for HivNorge, sier Hansen. Han skal fra 1. mars begynne i stillingen som generalsekretær i Unge funksjonshemmede.

schedule16.01.2019

→ Alltid åpen og offentlig

Noen øyeblikk sitter spikret i hukommelsen. For Walter Heidkampf sin del er det øyeblikket da han sannsynligvis tok avgjørelsen som smittet ham med hiv. Walter visste at sex uten kondom var risikabelt, men partneren hadde ikke hiv, han hadde testet seg – for fire år siden. – Det var da jeg tok kondomen og kastet den ut av sengen, opp i luften, forteller Walter. – Der ble den matte gummien hengende å dingle blant gnistrende og funklende prismer i lysekronen.

Scroll Up