Bli medlem

English

Kontakt oss

Tannhelse

Mennesker som lever med hiv, får dekket behandling hos tannlege helt eller delvis. Det som anses som infeksjonsforebyggende behandling gir grunnlag for støtte til tannbehandling.

scheduleOppdatert: 27.11.2018

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Mennesker som lever med hiv, kan få dekket behandling hos tannlege helt eller delvis. Det som anses som infeksjonsforebyggende behandling gir grunnlag for støtte til tannbehandling. For å få tilgang på refusjonsordningen må du ha en erklæring fra din fastlege eller spesialistlege som beskriver at «infeksjon og/eller infeksjonsspredning fra munn/kjever/tenner kan innebære en alvorlig og livstruende risiko for en person, og der risikoen har sammenheng med personens medisinske tilstand og behandling.»

Unntaket er kosmetiske inngrep som bleking av tenner og estetisk retting av tenner.

Har tannlegen avtale med HELFO om direkteoppgjør, ordnes betaling fra HELFO. Har tannlegen ikke direkteoppgjør med HELFO, må pasienten legge ut for så å få refundert utleggene fra HELFO. Skjema kan lastes ned fra HELFO sin hjemmeside.

Det er bare den delen av utgiftene til tannbehandling som dekkes av de offentlige takstene tannlegen kan kreve, som dekkes. Det resterende må pasienten dekke selv.

Mer informasjon om utgifter til tannbehandling finner du på: https://helfo.no/takster/regelverk-og-takster-for-tannlege.

Regelverket finner du i «Det gule heftet»: https://www.regjeringen.no/contentassets/3cd4c7b5ad8e4eadb83c88a97a444aab/rundskriv-i-4-2016.pdf

Les også

schedule23.05.2019

→ Enda en hivmedisin godkjent

Beslutningsforum godkjente nylig nok et hivlegemiddel til bruk ved sykehusene. Hvorvidt det kan tas i bruk avhenger av anbudsrunden, som er utsatt med tre måneder.

schedule16.05.2019

→ Europeisk testuke

På selveste grunnlovsdagen 17. mai igangsettes vårens «europeiske testuke». Kampanjen har til hensikt å øke kunnskap om fordelene ved å regelmessig teste seg for hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner.

Scroll Up