Hivinformantene
Hivinformantene driver utadrettet opplysningsarbeid på skoler, universiteter, bedrifter, foreninger, organisasjoner, asyl- og flyktningmottak, fengsler og bedrifter for sosial- og helsearbeidere, samt for den generelle befolkningen.
Gjennom personlige erfaringer om hvordan det er å leve med hiv, hvilke utfordringer de møter i det daglige, og om hvordan hivpositive opplever møte med helsevesenet, arbeidslivet og den generelle befolkningens fordommer og uvitenhet, orienterer informantene om hvordan hiv smitter og ikke smitter, for å bidra til forebygging av hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner. Hivinformantene består av frivillige, og de fleste er selv hivpositive og har ulik etnisk bakgrunn.
Informantene er en viktig del av HivNorges oppgave om å bidra til at befolkningen skal få økt kunnskap og bevissthet i forhold til hiv og aids og seksuelt overførbare infeksjoner.
Bestill en informant til å besøke din organisasjon.
Hivinformantene har også til oppgave å sette fokus på hivpositives levekår og livskvalitet for å bidra til å forebygge stigmatisering og diskriminering av hivpositive generelt og hivpositive i Norge spesielt.
Alle som ønsker å være hivinformant får grundig opplæring i regi av HivNorge. Opplæringen inneholder faktakunnskap om hiv/aids, smittemåter, behandling, rettigheter, presentasjonsformer, møte med pressen, tilbud for hivpositive i landet og om HivNorge som interesseorganisasjon. I tillegg holdes det jevnlige oppdateringskurs og et årlig helgeseminar for hivinformantene.
Hivinformantene har gjennom flere år hatt et tett samarbeid med Røde Kors Ungdom og deres arbeid med seksualopplysning. Vi samarbeider også med Norsk Folkehjelp og deres prosjekt Menneskebiblioteket, besøker ungdomsskoler landet rundt, og elevene får låne levende mennesker istedenfor bøker. Menneskebiblioteket har som mål å forebygge fordommer og bekjempe diskriminering og stigmatisering av hivpositive samt utsatte grupper i samfunnet.
Les også
schedule21.02.2025
→ Du kan reservere deg mot sykehusenes felles journalsystem
I gamle dager var pasientjournaler på papir, og den ene legen visste ikke hva den andre legen gjorde. Etter hvert fikk sykehusene elektroniske journalsystemer, og nå har vi gått enda lenger - nå har sykehusene felles journalsystem, DIPS. Dette kan du reservere deg mot.
schedule14.02.2025
→ Uro i USA påvirker ikke tilgangen til hivlegemidler i Norge
Vi lever i en urolig verden, og både i redaktørstyrte medier og i sosiale medier ser vi bekymring knyttet til toll og handelskrig. I tillegg ser vi at USA gjør kutt i bistand, slik at mange mennesker mister tilgangen til hivlegemidlene sine.