camera_altKatarzyna Bialasiewicz

Noen å snakke med

HivNorges individuelle samtaletilbud er for deg som ønsker noen å snakke med, uansett hva du har på hjertet. Vi behandler ikke sykdom som angst og depresjon, men hjelper til med å finne ut av behov, muligheter for både egenomsorg og behandling, og støtte i vanskelige livssituasjoner. Mange kommer til oss med utfordringer som ensomhet og isolasjon, skamfølelse, tomhet eller rusutfordringer. Vi snakker også med folk som trenger støtte i sorg, samlivsbrudd eller andre store omveltninger i livet som å flytte til en ny landsdel, miste jobben eller andre store endringer, og vi kan hjelpe deg med motivasjon til livsstilsendringer som røykeslutt, slanking eller å bli mer aktiv.

Hvis vi sammen finner ut at du kan ha nytte av behandling, hjelper vi deg med å oppsøke dette.

Tilbudet er for alle som er berørt av hiv, for eksempel:

  • personer som lever med hiv,
  • personer som bruker eller ønsker å bruke PrEP,
  • personer med erfaring fra chemsex,
  • personer med erfaring fra salg, kjøp eller bytte av seksuelle tjenester,
  • andre som har forhøyet risiko for hivsmitte,
  • nærstående til gruppene over.

Du velger selv om du vil komme til én samtale, ha jevnlige møter eller bare kontakte oss av og til når du føler behov for det. Sammen legger vi en plan for hva som passer best for deg.

Samtalepartnerne hos HivNorge er ikke terapeuter, men har ulik bakgrunn fra både utdanning, arbeidserfaring og privatliv. Vi møter deg uten fordommer og stigma, og har streng taushetsplikt.

Du kan snakke med oss ved personlig oppmøte, over telefon eller via nettmøte. Vi møter oftest en og en person alene, men kan også ta imot par eller andre som bor sammen for felles samtale. I slike tilfeller anbefaler vi likevel alltid at hver person kommer til minst én individuell samtale i tillegg.

Kontakt oss på telefon 21 31 45 80 eller post@hivnorge.no for mer informasjon eller bestilling av time.

Les også

schedule18.01.2023

→ Kaldt gufs fra fortiden

Dagen før vi markerer at det er 40 år siden den første aidsdiagnosen ble stilt i Norge, fikk vi igjen smake på fortidens irrasjonelle frykt og sensasjonslyst rundt hiv. HivNorge ble i går gjort oppmerksom på feilaktige rykter som florerer i sosiale medier, om at tre kvinner angivelig var smittet med hiv gjennom sprøytestikk på et utested i Oslo.

schedule18.01.2023

→ Da aids kom til Norge

40 år har gått siden den første personen fikk diagnosen aids i Norge. Da fantes det ingen behandling for hiv, og samfunnet var sterkt preget av mangel på kunnskap, smittefrykt, og sensasjonsjournalistikk i pressen.