camera_altKatarzyna Bialasiewicz

Noen å snakke med

HivNorges individuelle samtaletilbud er for deg som ønsker noen å snakke med, uansett hva du har på hjertet. Vi behandler ikke sykdom som angst og depresjon, men hjelper til med å finne ut av behov, muligheter for både egenomsorg og behandling, og støtte i vanskelige livssituasjoner. Mange kommer til oss med utfordringer som ensomhet og isolasjon, skamfølelse, tomhet eller rusutfordringer. Vi snakker også med folk som trenger støtte i sorg, samlivsbrudd eller andre store omveltninger i livet som å flytte til en ny landsdel, miste jobben eller andre store endringer, og vi kan hjelpe deg med motivasjon til livsstilsendringer som røykeslutt, slanking eller å bli mer aktiv.

Hvis vi sammen finner ut at du kan ha nytte av behandling, hjelper vi deg med å oppsøke dette.

Tilbudet er for alle som er berørt av hiv, for eksempel:

  • personer som lever med hiv,
  • personer som bruker eller ønsker å bruke PrEP,
  • personer med erfaring fra chemsex,
  • personer med erfaring fra salg, kjøp eller bytte av seksuelle tjenester,
  • andre som har forhøyet risiko for hivsmitte,
  • nærstående til gruppene over.

Du velger selv om du vil komme til én samtale, ha jevnlige møter eller bare kontakte oss av og til når du føler behov for det. Sammen legger vi en plan for hva som passer best for deg.

Samtalepartnerne hos HivNorge er ikke terapeuter, men har ulik bakgrunn fra både utdanning, arbeidserfaring og privatliv. Vi møter deg uten fordommer og stigma, og har streng taushetsplikt.

Du kan snakke med oss ved personlig oppmøte, over telefon eller via nettmøte. Vi møter oftest en og en person alene, men kan også ta imot par eller andre som bor sammen for felles samtale. I slike tilfeller anbefaler vi likevel alltid at hver person kommer til minst én individuell samtale i tillegg.

Kontakt oss på telefon 21 31 45 80 eller post@hivnorge.no for mer informasjon eller bestilling av time.

Les også

schedule08.12.2023

→ Grønt lys for langtidsvirkende PrEP

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har gitt medisinselskapet GSK markedsføringstillatelse for langtidsvirkende PrEP i Europa, både som injeksjon og som tabletter. – Denne behandlingen er fortsatt kostbar, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad i HivNorge, og hun tror den kun vil tilbys et fåtall.

schedule05.12.2023

→ Norge kan bidra til å stoppe den globale AIDS-pandemien ved å støtte lokalsamfunnene i frontlinjen

Verden har en fantastisk mulighet. Den kan få slutt på aids-pandemien som en trussel mot folkehelsen innen 2030. Å styrke investeringene i aidsresponsen vil også fremme jenters og kvinners rettigheter og myndiggjøring, menneskerettighetene til LHBTQI-personer og global helse. Norges internasjonale bistand er avgjørende for å sikre at dette lykkes.