Årsmøte og valg i HivNorge

Det blir valgt ny styreleder i HivNorge ved årsmøtet 14. mars 2019. Styreleder Leif-Ove Hansen går av etter fire år som leder og til sammen åtte år i styret. – Det er på tide å slippe til nye ideer og perspektiver, det er bare sunt for HivNorge, sier Hansen. Han skal fra 1. mars begynne i stillingen som generalsekretær i Unge funksjonshemmede.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Caroline Pisani

labelEmner:

– Det har for meg vært en drøm å få jobbe med blant annet politikk i HivNorge og bidratt i arbeidet som har gitt oss fantastiske resultater, som endringen i straffeloven og tilgang på PrEP, sier avtroppende styreleder Leif-Ove Hansen til hivnorge.no. – Det er likevel vanskelig å gå fra roret nå som det stormer som verst rundt anbud på hivlegemidler. Jeg håper ny styreleder har dette som prioritet i arbeidet framover.

– Viktigheten av HivNorge som den eneste pasientorganisasjon på hivfeltet kan ikke undervurderes, dette er den eneste demokratiske organisasjonen på feltet av og for mennesker som lever med hiv, det i seg selv har en verdi som alle bør merke seg, legger den avtroppende styrelederen til.

Det er ikke bare styreleder som er på valg fra styret, det er i tillegg tre andre styremedlemmer som er på valg. Styreleder Leif-Ove Hansen ber både de som er på valg og ikke på valg i styret samt de som ønsker å stille til valg om å vurdere hva de kan bidra med som styremedlem og at de er innforstått med at de leder en organisasjon. -Det er ikke alltid et styre er den beste plassen å engasjere seg i HivNorge, politikk og organisasjonsarbeid er ikke for alle, vi har også mange arrangementer og møter der det er viktig for oss at frivillige bidrar. Ny styreleder og styre vil få god støtte fra et kompetent sekretariat som utfører styrets vedtak og tilrettelegger for styremedlemmenes aktivitet.

HivNorges valgkomite har startet det viktige arbeidet med å finne kandidater til styret.  Valgkomiteen oppfordrer alle som har kunnskap og erfaring som trengs for styrearbeid til å nominere seg selv eller andre de mener kan bidra positiv i HivNorges styre til å ta kontakt med valgkomiteens medlem Moten Sortodden (msortoden@gmail.com) eller Moira Eknes (moira.eknes@care.no)

Styreleder, tre av styremedlemmene og ett varamedlem er på valg.

 

Les også

schedule25.07.2024

→ Hvor går vitenskapen om hiv? 

På AIDS2024 møttes tre svært fremstående hivforskere for å snakke om fremtiden i hivforskningen. Dr. Françoise Barré-Sinoussi,  dr. Jeannie Marrazzo og dr. Reena Rajasuriar er i hver sin generasjon blant de aller fremste forskerne på hiv. Og hvor går hivforskningen? 

schedule25.07.2024

→ 100% effektiv hivforebygging

Resultater fra studien PURPOSE 1 viser at den hivforebyggende behandlingen Lenacapavir som injeksjon to ganger i året, er 100% effektiv. Blant deltakerne i studien, var det ingen som var blitt smittet med hiv.