Bli med HivNorge i paraden på lørdag

I Spikersuppa i Oslo sentrum er det i disse dager et yrende folkeliv. — Vi i HivNorge har gledet oss lenge til å endelig markere Pride i Oslo igjen. Vi gleder spesielt til paraden på lørdag, og håper mange vil gå sammen med oss, inviterer HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

scheduleOppdatert: 24.04.2023

createForfatter: Alaa Zerbo og Bente Bendiksen

labelEmner:

HivNorge står på stand hele uken under Pride, hvor vi tilbyr gode samtaler, quiz, premier og svarer på spørsmål om hiv. — Vi oppfordrer alle til å komme innom, snakke med oss og ta quizen, sier Kolstad.

Test deg hos Olafiaklinikken

Og vil du i tillegg til å teste dine kunnskaper om hiv, også teste deg for hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner, tilbyr Olafiaklinikken dette fra sin stand, som er plassert rett ved HivNorges stand.

Gå med HivNorge i paraden

— Vi feirer det skeive mangfoldet, og inviterer alle som ønsker å gå sammen med oss i paraden på lørdag 25. juni, fortsetter hun. — Møt opp i god tid, og husk solkrem og vann!

Paraden starter kl. 13 fra Grønlandsleiret i Oslo, og vil gå gjennom sentrumsgatene før den ender opp ved Pride Park i Spikersuppa. HivNorge er nummer 18 i paraden, og de som ønsker det kan få en av HivNorges fargerike t-skjorter til å gå med i paraden.

HivNorges stand i Pride Park. Foto: Alaa Zerbo.

Hiv og sånn

På mandag denne uken inviterte HivNorge til en uformell samtale om hiv og sånn på Pride House. Pride House er Oslo Pride sin partipolitisk nøytrale debattarena som kaster lys på aktuelle temaer som blant annet hiv, seksualitet, kjønn og mangfold. Blant temaene HivNorges styreleder Leif-Ove Hansen og politisk rådgiver Halvor Frihagen kastet lys på var at vellykket hivbehandling gjør at det ikke er noen risiko for å bli smittet med hiv, PrEP og chemsex.

Fast Track City 

Mandag var også dagen hvor Oslo forpliktet seg til å bli en Fast Track City. Fast Track City er et initiativ som ble etablert av FN og som i samarbeid med byer i flere land har som felles mål å eliminere hiv innen 2030.

HivNorge har i over tre år arbeidet for at Oslo skal bli en del av dette initiativet og med hjelp av gode allierte i bystyret ble dette målet nå gledelig nådd. Oslo slutter seg med dette til målsetningene i Pariserklæringen, blant annet om å eliminere ny smitte av hiv innen åtte år.

Grenseløs utstilling

I samarbeid med Pride Art arrangerer Oslo Museum en utstilling som skal dokumentere skeives liv i Oslo gjennom historien. Einar Hundøy, styremedlem i HivNorge, har laget en utstilling med foto og lysskulptur som kommenterer dop- og sexkulturen blant menn som har sex med menn, og risikoene det innebærer å ha ubeskyttet sex under rus. Modellene er rekruttert fra HivNorges frivillige. Utstillingen er åpen frem til 28. juni.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.