— Bli med på Pride!

– Vi i HivNorge gleder oss veldig til Regnbuedagene i Bergen og Oslo Pride. Bli med oss og bidra til folkefestene du også, oppfordrer styreleder Leif-Ove Hansen.

scheduleOppdatert: 06.06.2018

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

HivNorge har de siste årene vært synlige på nesten alle Pride-festivalene i Norge. Organisasjonen har holdt apeller, arrangert møter om hivrelaterte tema, stått på stand og gått i parader i Bergen, Stavanger, Oslo, Kristiansand, Sortland, Trondheim og Tromsø. – Dette får vi til fordi HivNorge har mange engasjerte frivillige, og de forteller at dette er det morsomste de gjør gjennom hele året, sier styreleder i HivNorge, Leif-Ove Hansen. – Bli med å bidra til folkefesten i Bergen og Oslo du også, oppfordrer han.

I år går Regnbuedagene i Bergen av stabelen  2. juni–9. juni. HivNorge skal ha et arrangement sammen med Skeiv Verden 7. juni, om Chemsex, PrEP og utenlandsreiser, samt stå på stand og gå i paraden.

Oslo Pride er fra 22. juni – 1. juli. HivNorge skal også i år stå på stand sammen med Olafiaklinikken, som tester for alle soier i Pride Park. – Vi intiterer også til et temamøte sammen med Skeiv Verden på Pride House med temaet Chemsex, forebygging og skadereduksjon blant msm-innvandrere. Vi skal også ha et foredrag, «30 år – I gode og vonde dager, i sykdom og helse»,  der vi på 20 minutter forteller om hivkampen fra de første hivpositive organiserte seg i Norge for 30 år siden», forteller Hansen. – De siste par årene har HivNorge gått i paraden  i Oslo, men i år blir det første gang med egen flåte! Vi gleder oss, og håper mange vil komme og lage liv og fest i paraden sammen med oss, sier han.  Du kan melde deg på HivNorges flåte i paraden her.

Torsdag 28. juni inviterer Ronnie Ottem Fjære til sprudlende brunsj kl. 13.30-17.00 på Miss Sophie. Under denne uken oppfordre de alle gjester til å donere et bidrag via Vipps til HivNorge, vipps til 22893.

 

Følg med på hivnorge.no eller lik HivNorges Facebook-side, så får du oppdateringer på hva HivNorge gjør under Pride rundt i landet.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.