Bytting av hivlegemidler

Det har vært gjennomført en anbudsrunde på hivmedisiner i Norge, og som et resultat av det er det laget retningslinjer for hvilke hivbehandlinger som skal tilbys mennesker som lever med hiv i Norge. Sykehusinnkjøp HF har derfor laget et informasjonsskriv om bytting av medisiner som alle pasientene skal få.

scheduleOppdatert: 08.01.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Dette er generell info fra Sykehusinnkjøp HF og sykehusene til hivpositive pasienter om bytte av medisiner etter anbud. Du kan laste ned informasjonsskrivet ved å klikke på denne lenken.

HivNorge har tidligere skrevet informasjon og råd om rundt bytte av hivbehandling. Hvis du trenger rådgivning eller har spørsmål om medisinbytte og pasientrettigheter, kan du kontakte oss på Facebook, telefonnummer 21314580 eller sende en e-post til post@hivnorge.no.

Les også: Leger presser pasienter

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.