Chemsex

HivNorge, Helseutvalget, FRI, Nye-Pluss, Oslo Fusion og Aksept inviterer til visning av den kontroversielle og konfronterende dokumentarfilmen Chemsex. Det vil bli introduksjon av filmskaper og samtale om Chemsex i Norge med aktører fra uteliv.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Chemsex innebærer at man bruker rusmidler under sex for å bli kåtere, få økt følsomhet og bedre nytelse. Det skjer gjerne i forbindelse med sex med mange deltakere over lengre tid. Rusmidlene det er snakk om er ofte metamfetamin, GHB og mefedron. Noen velger å sniffe eller injisere rusmidlet og det kan være økt risiko for smitte ved deling av snifferør og brukerutstyr for injisering.

Chemsex er en del av msm-miljøet (menn som har sex med menn) i Norge, det er lite synlig men det er her. Vi vil sette lys på det som for noen er nytelse, tilhørighet og intimitet, for andre skam, destruksjon og krise. Hvor utbredt er chemsex, og hvilke konsekvenser har det for individ, miljø og helse? Vi ønsker å vise denne dokumentaren for å få chemsex inn i diskusjonen rundt rus, identitet og solidaritet i msm-miljøet.

─ Jeg har sett dokumentaren og mener den vil provosere, sjokkere og skape debatt, sier Leif-Ove Hansen, styreleder i HivNorge. ─ Jeg tror det for mange flere enn vi vet kan være problematisk med rus og sex, grensegangene mellom misbruk og rekreasjonsbruk er smale og derfor må vi være observante på dette også i sammenheng med hiv.

arrangementets facebookside

Dette arrangementet på Pride House foregår på engelsk og er et samarbeid mellom Helseutvalget, HivNorge, Nye-Pluss, FRI, Aksept, Oslo/Fusion og Oslo Pride.

Pride House er Norges største skeive politiske verksted og blir tilrettelagt av Oslo Pride og FRI Oslo og Akershus. Tema for Oslo Pride

2016 er solidaritet.

Alle arrangementene på Pride House i Eldorado Bokhandel er gratis og åpent for alle.

www.oslopride.no/pride-house

This event at Pride House will be held in English, and is a collaboration between Helseutvalget, HivNorge, Nye-Pluss, FRI, Aksept, Oslo/Fusion and Oslo Pride.

www.oslopride.no/pride-house

All events at Pride House are free of charge.

Les også

schedule05.07.2024

→ Til minne om Ulf Tveten

25. juni 2024 gikk Ulf Tveten bort. Gjennom hans åpenhet om å leve med hiv, samt hans engasjement i HivNorge, har han vært en viktig bidragsyter i kampen mot fordommer og stigma. Under bisettelsen i Vestre gravlund Nye kapell fredag 5. juli, holdt generalsekretær Anne-Karin Kolstad en minnetale på vegne av HivNorge og Helseutvalget. Minnetalen kan du lese her. 

schedule03.07.2024

→ 10 år som generalsekretær 

I mai 2024 var det ti år siden Anne-Karin Kolstad ble ansatt som generalsekretær i HivNorge. Med sin solide ledererfaring fra en rekke organisasjoner og unike evne til bygge nettverk og knytte kontakter, har hun bidratt til å utvikle HivNorge til en aktiv og utadrettet pasientorganisasjon med en tydelig brukerstemme. Vi har bedt henne skrive noen ord om sine ti år i sjefsstolen.