Etterlengtet gjensyn

Isolasjon og ensomhet har preget det siste året for mange. Koronarestriksjonene har også rammet servicenæringen hardt. Diakonhjemmet Omsorg i Oslo tok grep og inviterte til et hyggelig måltid.

scheduleOppdatert: 05.07.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Med støtte fra Statsforvalteren inviterte Diakonhjemmet Omsorg Hjemmetjenesten i Oslo rundt 500 personer til lunsj eller middag på Oslos restauranter i juni. Felles for alle inviterte, var at de var over 65 år. HivNorge var blant dem som fikk gleden av å bli invitert på middag.

Det å kunne samles og være sosial har vært et savn for mange av HivNorges medlemmer, og mange har tatt kontakt med organisasjonen med ønske om at seminarene, temakveldene og møteplassene starter opp igjen. Middagsinvitasjonene fra Diakonhjemmet Omsorg ble derfor tatt godt imot.

Både HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad og styreleder Leif-Ove Hansen var til stede under middagen.

— Invitasjonen ble svært godt mottatt og tilbakemeldingene etter middagen er svært positive. Mange har vært mye alene og har savnet å kunne møte andre i samme situasjon, sier Kolstad. — Det var en flott kveld med god mat og drikke på en hyggelig restaurant og med gode samtaler. Mange av deltakerne ser frem til at vi nå kan åpne opp kontoret for sosiale treff og temakvelder. (Foto: Reidar Engesbak/Blikk)

Tilbudet har også blitt omtalt i Vårt Land, og du kan lese mer om tilbudet fra Diakonhjemmet Omsorg og intervjuet med Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg, samfunnskontakt og kommunikasjonssjef i Diakonhjemmet Omsorg.

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.