Europeisk undersøkelse om hiv og stigma

Alle som lever med hiv i Europa og Sentral-Asia inviteres og oppfordres til å delta i en undersøkelse om deres opplevelser rundt hiv og stigma. Et av FNs bærekraftmål er å få slutt på stigma innen 2030, og denne undersøkelsen vil bidra til å dokumentere hivrelatert stigma i Europa.

scheduleOppdatert: 09.11.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Dette er den første undersøkelsen om hivrelatert stigma i Europa noensinne. Undersøkelsen vil gjentas jevnlig for å kartlegge fremgangen mot å nå nullvisjonen om stigma relatert til hiv.

Bak undersøkelsen står tre store aktører, det europeiske senteret for forebygging og kontroll av sykdommer (European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC), det europeiske nettverket for sivilt samfunn (Aids Action Europe – AAE) og organisasjonen for mennesker som lever med hiv i Europa (European AIDS Treatment Group – EATG).

Initiativtakerne sier at resultatene fra undersøkelsen vil brukes til å informere myndigheter og beslutningstakere om viktigheten av å ta tak i stigma og diskriminering.

Anonyme svar

Det vil ta omtrent ti minutter å besvare denne nettbaserte undersøkelsen. Undersøkelsen er helt anonym. Ingen informasjon som samles inn vil gjøre det mulig å identifisere deltakerne, og IP-adresser vil heller ikke bli registrert.

På norsk

Undersøkelsen finnes på mange språk, inkludert norsk. Man kan komme direkte til den norske versjonen via denne lenken. De som bruker QR-koden for å logge seg på, vil komme rett til den engelske versjonen. Inne på siden kan man endre til det språket man ønsker, via menyknappen på telefonversjonen eller via en nedtrekksmeny i webversjonen.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.