Fafofrokost

Den omfattende levekårsundersøkelsen som forskningsinstitusjonen Fafo har gjort i samarbeid med HivNorge og med midler fra Helsedirektoratet blir endelig lagt fram på en Fafo-frokost torsdag 30. april.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

I rapporten «Fra holdninger til levekår. Liv med hiv i Norge i 2009» har Fafo kartlagt hivpositives situasjon med hensyn til økonomi, arbeidsliv, familie/venner og fysisk og psykisk helse.

frokosten

I den nye rapporten «Fra holdninger til levekår. Liv med hiv i Norge i 2009» har Fafo kartlagt hivpositives situasjon med hensyn til økonomi, arbeidsliv, familie/venner og fysisk og psykisk helse.  70 prosent av de spurte vurderer egen helse som god, og 80 prosent mener at medisinsk behandling bidrar til å bedre deres allmenntilstand. Samtidig viser funnene at det fortsatt er store utfordringer knyttet til åpenhet og stigmatisering. Det er også et stort udekket behov blant de hivpositive for psykologisk behandling.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.