Film

Når festivalen Film fra Sør åpner i Oslo torsdag 9. oktober er det også noen afrikanske filmer med hivrelaterte temaer blant de over hundre filmene som festivalen har på programmet. 

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

En av filmene er dokumentaren Darling! The Pieter-Dirk Uys story. Aidskatastrofen som herjer Sør-Afrika er skyld i at en hel generasjon kvinner og alle deres erfaringer forsvinner. De sørafrikanske myndighetenes innstilling, eller mangel på sådan, til den humanitære krisen, er regelrett for folkemord å regne. Det hevder Pieter-Dirk Uys, og legger ut på en selvfinansiert informasjonskampanje rettet mot barn i skolealder.

Darling! The Pieter-Dirk Uys Story

 

I Am Because We Are

Without the King

Film fra Sør (FFS) er en unik internasjonal filmfestival i Oslo. Siden 1991 har festivalen presentert de beste filmene og filmskaperne fra Asia, Afrika og Latin-Amerika for et mangfoldig publikum. Hvert år vises omlag 140 spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer fordelt på ti festivaldager og 330 visninger.

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.