FRI støtter HivNorge

Leder i Foreningen FRI Ingvild Endestad skriver i en kronikk på magasinet Blikks hjemmesider at alle som lever med hiv skal få den beste medisinen tilgjengelig. De deler flere eksperters bekymringer.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

– Hivpositive har fra september av fått dårligere helsehjelp, skriver hun i kronikken. – Det nye sparetiltaket til regjeringen medfører dårligere livskvalitet og helse for hivpositive og økt fare for nysmitte. Når det i tillegg ser ut til at kostnadene ikke vil gå ned, bør myndighetene annullere reformen. Det er ingen skam å snu når liv og helse står på spill, heter det i kronikken til Ingvild Endestad.

«Foreningen FRI er bekymret for bivirkningene en nytt anskaffelsesregime kan føre med seg. FRI mener smittevernhensynet skal være det førende i en kost/nyttevurdering og ved prioritering av hvilke medisiner som skal være tilgjengelige», heter det i kronikken.

FRI skriver videre at «deønsker at alle som lever med hiv skal få den beste hivmedisinen tilgjengelig, fordi etterlevelse og å leve godt med en livslang kronisk sykdom er viktig. Vi håper fortsatt på at hivpositive som skal ta legemidler hele livet, slipper å bli skadelidende når prioriteringer og forhandlinger ikke får det utfallet som ønsket.»

Les hele kronikken her.

 

Les også

schedule08.03.2024

→ Kvinners helse og rettigheter i fokus  

På den internasjonale kvinnedagen 8. mars, rettes fokuset mot de ulike utfordringene kvinner står overfor, både nasjonalt og globalt. I likhet med UNAIDS vil HivNorge understreke behovet for å beskytte kvinners rettigheter for å sikre og ivareta helse, spesielt for jenter og kvinner som lever i fattigdom og i krigs- og konfliktområder. 

schedule07.03.2024

→ Informasjon til årsmøtets deltagere 

Vi har innkalt til ordinært årsmøte 21. mars 2024, kl. 18.30. Møtet holdes i HivNorges lokaler i Rosenkrantz' gate 4 i Oslo, men det vil også legges til rette for digital deltagelse. For å kunne delta på årsmøtet må du være medlem og ha betalt kontingent for 2023.