Grunnkurs

Er du en mann som har sex med andre menn, relativt nysmittet og har behov for å vite mer om hvordan det er å leve med diagnosen? Da kan dette kurset være noe for deg.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Infeksjonsmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus Ullevål inviterer menn som har sex med menn som har fått diagnosen etter 1. september 2013 til et grunnkurs. Kurset går over fire onsdagsettermiddager i april.

Læring og mestring dreier det seg om erfaringsutveksling, hvordan ta vare på sin fysiske, psykiske og seksuelle helse. Videre gir kurset faktainformasjon om smittsomhet og hiv generelt, og samtaler om ”veien videre”.  De sisten halvtimen av hver kurskveld er satt av til gruppesamtale og er forbeholdt pasientene selv. Alle får tilbud om inntil to individuelle samtaler om psykisk og/eller seksuell helse.

Det lønner seg å melde seg på tidlig. Av praktiske grunner er det begrenset til ti deltakere.

Kurset er et samarbeid mellom Infeksjonsmedisinsk avdeling, Læring og mestringssenteret og brukerne ved Oslo universitetssykehus. Kurset er basert på Lærings- og mestringssenterets prinsipper om brukermedvirkning og likemannsarbeid. Det er gode muligheter for deltagerne å påvirke innholdet av kurset underveis.

Praktisk informasjon:

Jorge Johansen

Les også

schedule05.07.2024

→ Til minne om Ulf Tveten

25. juni 2024 gikk Ulf Tveten bort. Gjennom hans åpenhet om å leve med hiv, samt hans engasjement i HivNorge, har han vært en viktig bidragsyter i kampen mot fordommer og stigma. Under bisettelsen i Vestre gravlund Nye kapell fredag 5. juli, holdt generalsekretær Anne-Karin Kolstad en minnetale på vegne av HivNorge og Helseutvalget. Minnetalen kan du lese her. 

schedule03.07.2024

→ 10 år som generalsekretær 

I mai 2024 var det ti år siden Anne-Karin Kolstad ble ansatt som generalsekretær i HivNorge. Med sin solide ledererfaring fra en rekke organisasjoner og unike evne til bygge nettverk og knytte kontakter, har hun bidratt til å utvikle HivNorge til en aktiv og utadrettet pasientorganisasjon med en tydelig brukerstemme. Vi har bedt henne skrive noen ord om sine ti år i sjefsstolen.