Grunnkurs

Er du en mann som har sex med andre menn, relativt nysmittet og har behov for å vite mer om hvordan det er å leve med diagnosen? Da kan dette kurset være noe for deg.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Infeksjonsmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus Ullevål inviterer menn som har sex med menn som har fått diagnosen etter 1. september 2013 til et grunnkurs. Kurset går over fire onsdagsettermiddager i april.

Læring og mestring dreier det seg om erfaringsutveksling, hvordan ta vare på sin fysiske, psykiske og seksuelle helse. Videre gir kurset faktainformasjon om smittsomhet og hiv generelt, og samtaler om ”veien videre”.  De sisten halvtimen av hver kurskveld er satt av til gruppesamtale og er forbeholdt pasientene selv. Alle får tilbud om inntil to individuelle samtaler om psykisk og/eller seksuell helse.

Det lønner seg å melde seg på tidlig. Av praktiske grunner er det begrenset til ti deltakere.

Kurset er et samarbeid mellom Infeksjonsmedisinsk avdeling, Læring og mestringssenteret og brukerne ved Oslo universitetssykehus. Kurset er basert på Lærings- og mestringssenterets prinsipper om brukermedvirkning og likemannsarbeid. Det er gode muligheter for deltagerne å påvirke innholdet av kurset underveis.

Praktisk informasjon:

Jorge Johansen

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.