Hagefest

Hver sommer invitererAksept – senter for alle berørt av hivtil utendørs festkveld i hagen øverst på Grünerløkka i Oslo, hvor et kremlag av artister bidrar til å sette fokus på hivsaken og hivpositives livssituasjon.  Årets hagekonsert er intet unntak, og er også en del av EuroPride i Oslo 2014.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Stian Blipp

Margaret Berger

Margaret Berger

Det blir en blanding av moderne pop, soul, rock og kabaret når den unike vokalisten SiLyA stiller på Aksept. Hun beskriver seg selv som en «miks av masse energi, lidenskap og kontraster», og beviste at hun er den ultimate entertainer da hun vant “Stjernekamp” på NRK høsten 2013. SiLyA har bodd flere år i New York, og ga nylig ut et nytt album. En av Norges aller morsomst kvinner er tilbake på Aksept: Else Kåss Furusethlover å kaste glans over arrangementet slik som bare hun kan. Else trenger neppe noen nærmere presentasjon i det skeive miljøet, og har gjort stor suksess både med eget talkshow på TV2, og sin egen teaterforestilling ”Kondolerer” på Nationaltheatret.

Det blir en blanding av moderne pop, soul, rock og kabaret når den unike vokalisten SiLyA stiller på Aksept. Hun beskriver seg selv som en «miks av masse energi, lidenskap og kontraster», og beviste at hun er den ultimate entertainer da hun vant “Stjernekamp” på NRK høsten 2013. SiLyA har bodd flere år i New York, og ga nylig ut et nytt album.

Josefin Winther & Carl Espentrenger neppe heller noen nærmere presentasjon etter deres solide innsats under Melodi Grand Prix i København i år.Somartist er bergenseren Josefin et etablert navn innenfor singer/songwriter tradisjonen, for tiden bosatt i London. Glassmesteren og dørvakten Carl Espen har gjort kometkarriere med sin sterke tolking av låten ”Silent Storm”.

Josefin og Carl Espen

Robert Stoltenberger en av Norges mest populære og folkekjære komikere, og er endelig tilbake på Aksept. Han er tilknyttet underholdningsavdelingen i NRK, og har skapt en rekke figurer og skikkelser som allerede er klassikere i norsk TV-underholdning. 

Sanger og hardingfelespillerTuva Livsdatter Syvertsener frontfigur i trioen Valkyrien Allstars, og har et sterkt og personlig uttrykk innenfor flere sjangere.Toojikommer til Aksept direkte fra sin nye base i Stockholm, der han jobber med nye låter. Den allsidige og engasjerte artisten kommer opprinnelig fra Iran, er utdannet barnevernspedagog, og jobber også som programleder og modell.

Cårejånni Enderuder et unikum i norsk showbizz, både som kostymedesigner og som dragartist.  Med bakgrunn fra blant annetGreat Garlic Girls,Ruth og Vigdisog i rollen somMutter’n, har han gitt oss fantastiske dragnummer og herlige latterkick gjennom mer enn 25 år.

Tre unge, talentfulle artister utgjør dragkompanietPrincessilicious.Sammen byr de på sterke karakterer og har mye fokus på dans i sine kabaretaktige show. 

På hagekonserten får du også møteBjørn Olav Edvardsen, som med sin krystallklare stemme byr på egne, nyskrevne låter, vinner av ”Dansefeber”, Hanna Filomen Mjåvatn,poledanser Jorge Lera, og Gospelfabrikken,en gjeng unge voksne som synger tøff contemporary gospel med trøkk og intensitet. Ingrid Østang har jobbet på Aksept, og formidler egne sanger med et ærlig og direkte uttrykk.

Det blir fokus på hivsaken og appeller fra scenen, og allerede før dørene åpner kl 18.00 blir det dans, sang og ulike opptredener i og rundt hagen med blant andre kabaretgruppa Cabarosa.

Som alltid er detgratis inngangog salg av mat og alkoholfri drikke. Overskuddet av salget og den pengegaven hver enkelt publikummer gir, går uavkortet til Aksepts eget solidaritetsfond som støtter ulike prosjekter rettet mot hiv-positive rundt omkring i verden. Arrangementet er alkoholfritt, og det er ikke lov å nyte alkohol eller å ha alkohol med seg inn på området.

Arrangementet foregår utendørs, så kle deg etter været. Det er ingen parkeringsmuligheter på Aksept denne dagen. Hagekonserten finansieres med midler fra Helsedirektoratet.

Etter at konserten er ferdig inviterer vi i samarbeid med Europridetil storEtterfestpå Rockefeller i Gamle Torggata bad. Her blir det nachspiel med gode toner fra DJ og kanskje noen overraskelser. Etterfesten er også gratis, men innsamlingen til Aksepts solidaritetsfond fortsetter også her.  Dørene åpner kl 22.00 og du kan svinge deg frem til kl 03.00. Adresse: Rockefeller, Torggata 16.

Artister i 2014: Margaret Berger, SiLyA, Else Kåss Furuseth, Carl Espen & Josefin Winther, Robert Stoltenberg, Tuva Livsdatter Syvertsen, Tooji, Cårejånni Enderud, Princessilicious, Bjørn Olav Edvardsen, Gospelfabrikken, Ingrid Østang Band, Dansere, Cabarosa

Robert Stoltenberg

Konferansier: Stian Blipp

Tid og sted:Tirsdag 24. juni kl 19.00

Adresse: Aksept, Fagerheimgata 16Dørene åpner kl 18.00, vorspiel i og rundt hagen fra kl 17.30

Adresse: Aksept, Fagerheimgata 16

Gratis inngang.

Innsamling til Aksepts solidaritetsfond.

Arrangementet er utendørs og alkoholfritt.

Arr: Aksept – senter for alle berørt av hiv/SKBOEtterfest på Rockefeller, Torgata 16, arr: Aksept i samarbeid med EuroPride.

Arr: Aksept – senter for alle berørt av hiv/SKBO

Les også

schedule05.07.2024

→ Til minne om Ulf Tveten

25. juni 2024 gikk Ulf Tveten bort. Gjennom hans åpenhet om å leve med hiv, samt hans engasjement i HivNorge, har han vært en viktig bidragsyter i kampen mot fordommer og stigma. Under bisettelsen i Vestre gravlund Nye kapell fredag 5. juli, holdt generalsekretær Anne-Karin Kolstad en minnetale på vegne av HivNorge og Helseutvalget. Minnetalen kan du lese her. 

schedule03.07.2024

→ 10 år som generalsekretær 

I mai 2024 var det ti år siden Anne-Karin Kolstad ble ansatt som generalsekretær i HivNorge. Med sin solide ledererfaring fra en rekke organisasjoner og unike evne til bygge nettverk og knytte kontakter, har hun bidratt til å utvikle HivNorge til en aktiv og utadrettet pasientorganisasjon med en tydelig brukerstemme. Vi har bedt henne skrive noen ord om sine ti år i sjefsstolen.