Hagefesten

St. Hansaften er det igjen klart for Aksepts årlige hagekonsert. Wenche Myhre og Morten Gunnar Larsen er blant årets trekkplastre, og vil sørge for høy allsangfaktor og stor stemning når de entrer verandascenen på Aksept.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Aksept – senter for alle berørt av hiv

Aksept satser på en strålende St. Hans-kveld, akkurat som i fjor da sola skinte hele kvelden, og nær 1.500 mennesker fant veien til hagen på Aksept. Nok en gang ny publikumsrekord.

En lang rekke artister er klare for å glede og berøre alle menneskene som inntar denne sommerkvelden. En av våre aller største og mest folkekjære artister, Wenche Myhre, entrer endelig scenen på Aksept sammen med sin mann Anders Eljas. «Die Wenche» har i flere år hatt lyst å stille opp på dette arrangementet, og for godt over et år siden ble det klart at på St. Hans aften 2009 skulle det skje! Wenche Myhre trenger neppe noen nærmere presentasjon, og vil sørge for høy allsangfaktor og stor stemning fra hun entrer verandascenen på Aksept.

«En god nummer to» i artistrekka er vårt nye humortalent, skuespiller Henriette Steenstrup, som i sin suksessrike tv-serie formidler følelsen av å ikke strekke helt til på en gjenkjennende og befriende morsom måte. Henriette er i vinden som aldri før, og har sagt ja til å være konferansier på årets Hagekonsert. 

Arnfinn Nordbø er kanskje mest kjent for å ha blitt stigmatisert og frosset ut av konservative kristne i Misjonssambandet, noe han også nylig har skrevet bok om. Han kommer til Aksept for å synge duett med den norske grand prix vinneren Knut Anders Sørum.

Musikerparet Ståle Ytterli og Morten Gunnar Larsen leverer ragtime og cabaret-musikk av ypperste klasse, og den erfarne musikalartisten Erik-Andrè Hvidsten serverer egne versjoner av kjente sanger. 

Det blir trøkk og groovy rytmer når den karibiske musikeren Sheldon Blackman stiller med fullt band på verandaen. På scenen har han med seg Gospelkoret Traces, kvinner fra ulike deler av verden med sjelfulle gospel og soulstemmer. 

Den virutose multi-instrumentalisten og frontfigur i bandet Farmers Market, Stian Carstensen, stiller med trekkspill og musikalske sprell og humoristiske tekster. Vokalist og låtskriver Benedicte Torget kommer til Aksept sammen med strykekvartetten Katharsis og gitaristen Torbjørn Økland fra Vamp. Sammen presenterer de vakre sanger i grenselandet mellom jazz og pop.

Den virutose multi-instrumentalisten og frontfigur i bandet Farmers Market, Stian Carstensen, stiller med trekkspill og musikalske sprell og humoristiske tekster.

Vakkert og magisk blir det også når vestlandsduoen Draup, kjent fra «Norske Talenter», spiller på glass. Det blir sirkusakrobatikk med Sirkus Pilar, og produsent for Hagekonserten for åttende gang, Svein Fuglestad, lover i tillegg både små og store overraskelser fra verandascenen i hagen.

Som vanlig er det gratis inngang og salg av mat og alkoholfri drikke. Overskuddet av salget og den pengegaven hver enkelt publikummer gir går uavkortet til Aksepts eget solidaritetsarbeid rettet mot hivpositive i land som Malawi, Latvia, Guatemala og Zambia. Det blir også informasjon om hivarbeid i internasjonalt perspektiv.

Arrangementet er finansiert med midler fra Helsedirektoratet. Kle deg etter været, alt foregår utendørs! Det er ingen parkeringsmuligheter på Aksept denne dagen. Dørene åpner klokken 18.00, og det blir «vorspiel» med ulike innslag i hagen den første timen før hovedprogrammet starter klokken 19.00.

Tid og sted: Tirsdag 23. juni kl 19.00 (vorspiel fra dørene åpner kl. 18.00) på Aksept – senter for alle berørt av hiv, Fagerheimgata 16.

Tid og sted: Tirsdag 23. juni kl 19.00 (vorspiel fra dørene åpner kl. 18.00)

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.