Hivbehandling til mennesker som lever med hiv

Den 18. april ble det avholdt et møte i spesialistgruppen for hivlegemidler som skal vurdere tilbud gitt på hivlegemidler, etter en anbudsrunde Sykehusinnkjøp HF lyste ut på vegne av de regionale helseforetakene. Spesialistgruppen skal gi sin anbefaling til helseforetakene om hvilken hivbehandling hivpositive pasienter skal tilbys.

scheduleOppdatert: 19.04.2018

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Det tyngste kriteriet, bortsett fra at det følger faglige retningslinjer for oppfølging og behandling av hiv (hivfag.no), er billigst mulig pris. Styreleder i HivNorge, Leif-Ove Hansen har vært observatør i denne spesialistgruppen.

HivNorges styreleder Leif-Ove Hansen. [Foto: Arne Walderhaug]

Beslutningen ble tatt, men skal ikke offentliggjøres før 1.september 2018. Det vil også si at hivpositive pasienter ikke skal byttes over på anbudsvinner før 1.september. Hvis bytte blir foreslått av medisinsk grunn før det, skal man selvfølgelig gjøre det, men hvis det byttes til anbudsvinner uten medisinsk grunn skal ikke dette skje før 1.september.

HivNorge ønsker derfor å få tilbakemelding fra hivpositive som er inne til time hos sin infeksjonslege, om de opplever å bli forespurt om å bytte medisin og hva som da er grunnlaget for bytte.

Send oss en epost til post@hivnorge.no, en melding via Facebook-siden vår eller ring oss på kontoret på 21314580. Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

Les også

schedule08.12.2023

→ Grønt lys for langtidsvirkende PrEP

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har gitt medisinselskapet GSK markedsføringstillatelse for langtidsvirkende PrEP i Europa, både som injeksjon og som tabletter. – Denne behandlingen er fortsatt kostbar, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad i HivNorge, og hun tror den kun vil tilbys et fåtall.

schedule05.12.2023

→ Norge kan bidra til å stoppe den globale AIDS-pandemien ved å støtte lokalsamfunnene i frontlinjen

Verden har en fantastisk mulighet. Den kan få slutt på aids-pandemien som en trussel mot folkehelsen innen 2030. Å styrke investeringene i aidsresponsen vil også fremme jenters og kvinners rettigheter og myndiggjøring, menneskerettighetene til LHBTQI-personer og global helse. Norges internasjonale bistand er avgjørende for å sikre at dette lykkes.