HivNorge er på AIDS 2024 

22.-26. juli arrangeres den 25. internasjonale aidskonferansen i München. Konferansen samler fagpersoner og aktivister fra hele verden for faglig påfyll og oppdatering på siste nytt innen hivforskning, samt erfaringsutveksling og nettverksbygging. HivNorge deltar på AIDS 2024 både fysisk og digitalt, og vil publisere oppdateringer hele uken! 

scheduleOppdatert: 22.07.2024

createForfatter: Kristin Holland

labelEmner:

På plass i München for å representere HivNorge på konferansen er Ronda-Kristine Bekkevoll og Jacob Hermansen fra HivNorges styre, sammen med rådgivere Bente Bendiksen, Halvor Frihagen og Kristin Holland fra sekretariatet. Fra kontoret i Oslo følger resten av sekretariatet konferansen digitalt. 

Gjennom uken vil HivNorge publisere artikler og annet innhold fra flere av arrangementene og foredragene på AIDS 2024, så følg med både her på nettsiden og på HivNorges kontoer på sosiale medier! 

Les også

schedule26.07.2024

→ Hiv og stigma i helsevesenet

En europeisk undersøkelse viser at opp mot 69% av alle som møter mennesker med hiv gjennom sin profesjon, har manglende kunnskap om overføring og forebygging av hiv. Mer enn halvparten av respondentene rapporterte at de følte en grad av bekymring når de visste at pasienten levde med hiv, for eksempel ved blodprøvetaking eller sårstell.

schedule26.07.2024

→ Når helse ikke kan prioriteres 

Sterke vitnesbyrd fra krigsherjede områder som Ukraina, Armenia, Palestina og Sudan viser at mange som lever under umenneskelige forhold må prioritere sikkerhet og trygghet, og at helse og medisiner ofte kommer i annen rekke.