HivNorge på Oslo Pride

Fredag 23. juni sparker Oslo Pride i gang, og HivNorge gleder oss til å være aktivt til stede under markeringen. Du vil finne oss både på Pride House, i Pride Park og selvfølgelig i paraden.

scheduleOppdatert: 22.06.2023

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Bli med oss på Pride House

(Foto: Crestock)

Hepatitt C er en ofte glemt seksuelt overførbar infeksjon blant skeive menn. Viruset er ikke definert som en seksuelt overførbar infeksjon, men smittes gjerne mellom menn som har sex med menn (MSM). Sammen med Chemfriendly, Helseutvalget og Sex og Samfunn inviterer vi til panelsamtale lørdag 24. juni kl. 14.30 om hvordan man kan forebygge hepatitt C og andre hepatitter.

Opplever folk stigma når de bruker den hivforebyggende behandlingen PrEP? Har det ført til økt forekomst av andre seksuelt overførbare infeksjoner? HivNorge inviterer til panelsamtale på Pride House, om erfaringer og opplevelser knyttet til PrEP, onsdag 28. juni kl. 19: «PrEP-hore» eller ansvarlig?

Gjennom 40 år har hiv påvirket svært mange skeive menn som vokste opp etter åtti- og nittitallet, enten vi ble smittet eller ikke. HivNorge inviterer til en panelsamtale om hva smittefrykten gjorde med oss onsdag 28. juni kl. 20.30: Hvordan påvirket og påvirker hiv-epidemien livene våre? 40 år med hiv.

Besøk oss i Pride Park

Årets Pride Park blir på Kontraskjæret i Oslo. Der blir vi å finne sammen med mange av våre fantastiske frivillige, fra onsdag 28. juni til lørdag 1. juli. Vi byr på både lykkehjul, quiz, fine premier og ikke minst gode samtaler fra standen. Kom gjerne innom HivNorges stand i Pride Park for en prat. (Foto: HivNorge)

Gå med oss i Oslo Pride Parade lørdag 1. juli

Igjen fylles Oslos gater med folk, farger og kjærlighet. HivNorge vil gå stolte og sterke til fots i paraden, og vi ønsker alle hjertelig velkomne til å gå sammen med oss. Ta gjerne med en venn eller familiemedlem. Gå for fellesskap og inkludering, og gå for noen som ikke tørr å gå selv. Vi inviterer til frokost i våre lokaler fra kl. 10.30 og går samlet til paradens oppstart. Vi håper å se deg sammen med HivNorge i Oslo Pride Parade lørdag 1. juli. (Foto: Raphael Renter/Unsplash)

Ta gjerne en titt på Oslo Prides program, både for Pride House, Pride Park og Paraden.

Les også

schedule27.09.2023

→ PrEP på agendaen

Som en del Fast Track Cities 2023-konferansen i Amsterdam har HivNorge deltatt på flere foredrag og erfaringsutvekslinger om den hiv-forebyggende behandlingen PrEP. PrEP er et viktig og aktuelt tema under konferansen, siden introduksjonen av PrEP har bidratt til stor reduksjon av nye hivtilfeller globalt.

schedule26.09.2023

→ Fast Track Cities 2023-konferansen er i gang

Fagpersoner, aktivister og berørte på hivfeltet er samlet for å dele erfaringer, presentere forskningsresultater og for å styrke det internasjonale nettverket. – Arbeidet for å ende hivepidemien er ikke bare medisinsk, i dag er den største utfordringen stigmaet og de sosiale belastningene relatert til hiv, forteller Amsterdams ordfører.