HivNorge tatt opp som medlem av FFO

HivNorge ble i helgen tatt opp som nytt medlem i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO. – Vi ser det som en styrke at HivNorge gjennom dette medlemskapet vil kunne jobbe tettere med FFOs mange andre pasientorganisasjoner og få tilgang til ekspertisen de ansatte i FFO sitter på, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

scheduleOppdatert: 26.11.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Under den årlige kongressen i helgen som gikk, fikk HivNorge sammen med MS- fikk godkjent et forslag om nytt punkt i FFOs program om å evaluere Sykehusinnkjøps metoder. Forslaget lyder slik:

«Be Stortinget om en evaluering av hvordan Beslutningsforum forvalter vedtak gjort gjennom St-Meld 34 – Prioriteringsmelding. Det bes også om at man evaluerer Sykehusinnkjøps metoder knyttet til anbud på legemidler. Reell brukermedvirkning må sikres både i Beslutningsforum og i de ulike spesialistgruppene som avgjør anbud på legemidler. Pasientgruppen som er på anbud skal være representert med en brukerrepresentant som representerer den aktuelle pasientgruppen.»

Generalsekretær Anne-Karin Kolstad i HivNorge og representanten fra PKU-foreningen som også ble tatt opp som medlem under kongressen. Foto: Privat

Kongressen støttet forslaget som foreslo også å ta inn et avsnitt om nye metoder og beslutningsforum, og brukermedvirkning inn mot dette. Sekretariatet i FFO får fullmakt til å utforme en endelig tekst.

– HivNorge er svært glad for at kongressen til FFO gikk inn for dette forslaget, sier generalskretæren som var til stede under kongressen.  – Vi ser frem til et tett samarbeid med FFOs mange pasientorganisasjoner omkring fremtidig organisering av Beslutningsforum, Sykehusinnkjøp, Nye Metoder og brukermedvirkning.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.