Hivtesting

HivNorge vil markere seg med en stor stand på Pride Park under årets Skeive dager. I samarbeid med Olafiaklinikken vil vi også tilby hivtesting.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Hver dag unntatt lørdag mellom kl 15 og 20 vil Olafiaklinikken i samarbeid med HivNorge tilby hivtesting. Standen vil være på 12 x 3 meter og vi vil også ha en miniscene på standen hvor vi vil ha aktiviteter. Blant annet vil Bøygardsøstrene, som gjorde stor suksess på 20 års-jubileet i fjor, opptre. Det vil være sangkonkurranse onsdag ettermiddag hvor vi i samarbeid med iskremmerket Ben & Jerry og Skeive dager vil samle inn penger til Verdens aidsdag.

Et viktig mål for Olafiaklinikken er å utvikle en god dialog med eksterne samarbeidspartnere. Derfor synes klinikken det er positivt å være med på et samarbeid med bl.a. HivNorge under Skeive dager.

Olafiaklinikken er et lavterskeltilbud for diagnostikk og behandling av seksuelt overførte infeksjoner (soi) og hiv. Klinikken ser det som et viktig bidrag i det hivforebyggende arbeidet å kunne være med på hivtesting også utenfor lokalene i Grensen. Å delta på et arrangement som Skeive dager gjør det mulig å møte mennesker der hvor de er og senke terskelen for å teste seg.

Tilbudet på Rådhusplassen under Skeive dager vil kun dreie seg om testing for hiv, men også for informasjon om de andre soi-ene. På Olafiaklinikken de samme dagene (ons – fre fra kl. 13.00 – 15-00) er det «Skeiv poliklinikk» hvor menn som har sex med menn (msm) kan sjekke seg også for de andre kjønnsykdommene; klamydia, gonorè, syfilis og hepatitt.  Dette tilbudet ble startet opp i fjor og det satses på at dette kan bli et fast innslag under dette årlige arrangementet.

Økt testaktivitet ser ut til å være et av de mest forebyggende tiltakene mot hivsmitte. Olafiaklinikken er derfor glad for å være med å bidra under «Skeive dager» for en bedre homohelse.

På Verdens aidsdag i fjor ble Plussprisen gitt til Kronprinsesse Mette-Marit og Ragnhild Rosseland fra Kristiansand. Mette-Marit fikk prisen overlevert ved en audiens på Slottet i februar, mens Ragnhild Rosseland vil få prisen under en høytidelighet i Pride Park.

Pride Park åpner på Rådhusplassen i Oslo onsdag 24. juni kl 15.00, og fortsetter hver kveld fram til og med lørdag 27. juni. Det er gratis adgang.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.